Activiteit

Het Filmhuis

zondag 22 oktober 2017 , 13:00 - 16:00 uur

Iedere derde zondag van de maand kunt u in de podiumzaal van het dorpshuis Badhoevedorp genieten van een film.

Inloop vanaf 13.00 uur. Entree € 4,50 per persoon

De film voor de maand oktober is Intouchables.

Intouchables is een Franse film uit 2011 van het regisseursduo Olivier Nakache en Éric Toledano.

Op feiten gebaseerd komisch drama over een Senegalese jongeman die de persoonlijk verzorger wordt van een fysiek gehandicapte Franse miljonair

Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. De verlamde miljonair woont in hartje Parijs in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden en leeft van een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook zijn eigen leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Intouchables is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van een rijke Franse aristocraat met een dwarslaesie. Abdel Sellou (Driss in de film) schreef een boek over zijn tijd met de schatrijke erfgenaam. In de Nederlandse bioscopen trok Intouchables meer dan een miljoen bezoekers en werd daarmee de best bezochte Franse film aller tijden. Hoofdrolspeler Omar Sy won een César Award, een Franse Oscar, voor zijn rol als Driss.

Locatie
Dorpshuis Badhoevedorp
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
€ 4,50 per persoon
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: