Activiteit

Houd me vast

dinsdag 12 september 2017 , 16:30 - 18:30 uur

Houd Me Vast is een succesvol programma voor het creëren van een hechte en veilige relatie tussen jou en je partner. Alles draait daarin om emoties.

Het Houd Me Vast-programma is bedacht door Sue Johnson, een Engels-Canadese relatietherapeute en grondlegster van Emotionally Focused CouplesTherapy (EFT), een methode die uitgaat van de hechtingstheorie.

Wij hebben de aangeboren behoefte om verbonden te zijn met iemand die van ons houdt, die er voor ons is en bij wie we ons veilig voelen. Stellen met relatieproblemen zien hun verbondenheid bedreigd of zijn hem kwijt. Er ontstaan destructieve  patronen, waarbij bijvoorbeeld de een de ander achtervolgt met kritiek in een poging hem/haar  te laten inzien dat er geen echt contact meer is. De ander krijgt daardoor het gevoel dat hij/zij  faalt en niks goed kan doen en trekt zich terug, waarna de partner pogingen om tot de ander door te dringen nog heftiger en emotioneler hervat. In het programma Houd me vast leren partners hun patroon te doorzien, te doorbreken en weer een echte emotionele verbinding te maken met elkaar

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. Stellen oefenen met:

1. Je patroon herkennen

2. De pijnplekken ontdekken

3. Terugkijken op een crisis

4. Houd me vast: vragen wat je nodig hebt van je partner

5. Kwetsuren vergeven

6. De band versterken via seks en aanraking

7. Je liefde levend houden.

Tijdens de bijeenkomsten is er een gezamenlijke inleiding met video waarin het nieuwe onderwerp wordt besproken. Vervolgens gaat ieder stel apart met elkaar hierover in gesprek met behulp van de geboden oefening. Ook krijgen deelnemers huiswerk mee. Groepsopdrachten ontbreken tijdens de bijeenkomsten en er zijn weinig groepsdiscussies. Het is vooral de bedoeling dat partners samen aan de  slag gaan!

Bedoeld voor alle stellen die hun relatie willen verbeteren. Tevens leent dit programma zich ook uitstekend als introductie voor cliënten die therapie overwegen en is het programma ook in te passen in de therapie.

De leiding van de 'Houd me vast'-avonden is in handen van EFT-therapeuten, tevens ervaren psychotherapeuten,  die getraind zijn in het 'Houd me vast'-programma.
Kosten zijn 675 euro voor 8 sessies van 2 uur voor 2 personen.

Ben je geinteresseerd, meld je dan aan via info@debosgroep.nl. Heb je nog vragen, bel gerust: 020-3582923. Zijn wij (telefonisch) in gesprek spreek dan de voicemail in en we bellen zo snel mogelijk terug.

Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: