Bericht

Wanneer komt er een nieuw winkelcentrum in Badhoevedorp?

Geplaatst op 23 april 2024, 17:02 uur
Illustration

Wisten we het maar. 

Na het verwijderen van de oude snelweg A9 uit Badhoevedorp zit het dorp reeds voor lange tijd met een aantal open wonden in de openbare ruimte. Dit is met name voelbaar in het centrum van Badhoevedorp. Reeds voor de omleg van de snelweg was het centrum aan vernieuwing toe. Na het verwijderen van de snelweg heeft de centrum omgeving helemaal een troosteloos aanzien gekregen. Dit wordt nog is extra versterkt omdat voor de planontwikkeling circa 2.000 bomen zijn gekapt in dit van oorsprong lommerrijke dorp.  

De plannen voor het centrum komen uit het Masterplan Badhoevedorp uit 2008. Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze gebieden in Badhoevedorp. Tot eind 2023 waren na lange tijd de plannen voor een geheel nieuw integraal centrum op een oor na gevild en leken de betrokken partijen het bijna eens te zijn. Helaas is het op het allerlaatste moment geklapt. De wethouder is er met de projectontwikkelaar AM uiteindelijk niet uitgekomen. De planning voor het nieuwe centrum staat weer op nul. 

De dorpsraad heeft een campagne gelanceerd om hier aandacht voor te vragen in het dorp. Wat is jouw mening?

Je kunt je aansluiten bij de dorpsraad of de contactgroep centrum en meedoen. 

Het centrum van Badhoevedorp is van groot gemeenschappelijk belang en allang overtijd. De kwaliteit van het centrum heeft een grote invloed op de algehele sfeer van het dorp en alle inwoners. Het moet een plek zijn waar mensen zich prettig voelen en waar ze gezellig kunnen winkelen, eten, wat drinken en gedurende de zomer kunnen genieten op verschillende terrassen.

Illustration
 
Deel dit: