Bericht

Kunst in Badhoevedorp

Geplaatst op 9 april 2024, 17:41 uur
Illustration
logo
Contactgroep Natuur en Recreatie - Dorpsraad

Kunst verlevendigt en verbindt Badhoevedorp!

Het wandelnetwerk van Noord-Holland heeft in samenwerking met de contactgroep Natuur en Recreatie van de Dorpsraad Badhoevedorp zes prachtige wandelroutes uitgestippeld in ons dorp. Bovendien komt er binnenkort een nieuwe wandel- en fietsroute van 4 kilometer op de plek van de oude A9, die het dorp van west naar oost doorkruist.

Om zowel jong als oud aan te moedigen om de routes Badhoevedorp-Nieuwe Meer en Lijnden te verkennen, streeft de dorpsraad ernaar om langs deze paden kunstwerken te plaatsen. Dit creëert een unieke ervaring tijdens het wandelen, waarbij men kunst kan bewonderen en erover kan discussiëren. Verscheidenheid in meningen brengt dynamiek, en in combinatie met wandelen is dit bevorderlijk voor zowel lichaam als geest.

Laten we ook Schiphol niet vergeten, onze directe buur. Talloze toeristen verblijven in Badhoevedorp. Door kunst langs de wandelroutes en het Lint te plaatsen, kunnen we Badhoevedorp op de kaart zetten als een bestemming met culturele rijkdom. Dit dient als visitekaartje voor de Haarlemmermeer. Bovendien biedt dit een prachtige kans om lokale (beginnende) kunstenaars te promoten en hun werk te tonen!

De dorpsraad streeft ernaar om kunst toegankelijk te maken voor kinderen, inwoners en toeristen in Badhoevedorp, een schitterende combinatie van kunst, toerisme en recreatie. Maar dit kunnen we niet alleen!

Daarom willen we graag een projectgroep Kunst van de Dorpsraad oprichten. Als u interesse heeft om deel te nemen aan deze unieke groep, laat het ons weten en stuur een e-mail naar secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl

Samen kunnen we de culturele pracht van Badhoevedorp verder uitdragen!

 

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Ton van Rooijen

zo 14 april 2024 23:49
Is het bij de Dorpsraad bekend dat Badhoevedorp al 38 jaar een kunstgalerie heeft met elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling. Deze galerie, Kunst 2001, gevestigd in ons Dorpshuis, wordt al die jaren al draaiende gehouden door een trouwe en toegewijde groep vrijwilligers.
Zie ook www.galeriekunst2001.... lees meer