Bericht

De Koning als vrijwilliger in Badhoevedorp

Geplaatst op 16 maart 2024, 12:43 uur
Illustration

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdagmiddag 15 maart in Badhoevedorp een high tea bereid voor kwetsbare buurtbewoners. In het kader van de vrijwilligersactie NLdoet, die dit jaar voor de twintigste keer wordt georganiseerd, vulde Willem-Alexander dessertbakjes en reeg koningin Máxima fruitspiesjes.

De koning en koningin arriveerden apart van elkaar bij Dorpshuis Badhoevedorp. Máxima, die als eerste aankwam, had in de ochtend nog een afspraak in Amsterdam en kwam daar rechtstreeks vandaan. Een kleine tien minuten later arriveerde ook de koning. In tegenstelling tot zijn vrouw, die een lange rode jas droeg, was hij bij aankomst al gekleed in de witte NLdoet-bodywarmer.

Ook binnen splitste het koningspaar zich op voor verschillende activiteiten. In de keuken ontfermde de koning zich met andere vrijwilligers over de toetjes. Met een lepel schepte hij verkruimelde koekjes in kleine plastic bakjes. Met de assistent-beheerder van het buurthuis sprak hij ondertussen onder meer over wat hij die ochtend had gedaan, waarbij het antwoord "vergaderen" was. 

Deel dit: