Bericht

Raadsvoorstel tussenevaluatie verkeer

Geplaatst op 16 januari 2024, 14:04 uur
Illustration
logo
Contactgroep Mobiliteit Dorpsraad

Bij de herinrichting van de A9 heeft het gemeentebestuur, in samenspraak met de bevolking, een verkeersstructuurplan opgesteld waarin de toekomstige ontsluitingsstructuur is vastgelegd: de KAM-structuur, met de Schipholweg als centrale as en vijf verbindingswegen (tanden) naar het dorp. Van deze vijf verbindingswegen is er nog steeds één onvolledig (Schipholweg/linksaffer naar de Sloterweg), en één is nog niet aangelegd (Kamerlingh Onneslaan). Dit heeft tot zorgen en reacties vanuit het dorp geleid, waar de gemeenteraad aandacht aan heeft besteed en heeft besloten tot een evaluatie op korte termijn met aandacht voor de zorgen van de bewoners, ook wel aangeduid als een 'tussenevaluatie'.

Echter, de publicatie van het raadsvoorstel "tussenevaluatie verkeersstructuurplan" heeft misverstanden opgeroepen, waardoor het zijn doel lijkt te missen. Wat is er aan de hand?

Het besluit van de gemeenteraad om samen met de dorpsraad een vervroegde evaluatie uit te voeren, mede vanwege de ontevredenheid in het dorp over het verkeer, is positief gestart. Het plan van aanpak is gezamenlijk ingediend. Desalniettemin bevat het raadsvoorstel elementen die niet in onderling overleg zijn afgesproken, maar unilateraal door de gemeente zijn toegevoegd. Door de invoeging van een financiële paragraaf met toelichting en keuzemogelijkheden is de vraag ontstaan: begrijpt de gemeenteraad wel duidelijk wat ze besluiten, en hebben alle betrokkenen hetzelfde beeld daarbij?

Waarom worden er drie varianten voorgesteld met een voorkeur voor de minimale variant? Dit doet vermoeden dat er een bepaalde aanpak wordt gesuggereerd, zonder aan te geven welke. De varianten leggen de focus niet op de beleving vanuit het dorp, zoals door de raad is gevraagd, maar eerder op tellingen en modelberekeningen. Hoewel deze ook belangrijk zijn, dient de beleving van de dorpsbewoners niet uit het oog te worden verloren.

Indien u onze volledige reactie wilt lezen, stuur dan een e-mail naar mobiliteit@dorpsraadbadhoevedorp.nl.

Wilt u ons persoonlijk spreken? De contactgroep komt elke eerste dinsdag van de maand om 19.30 uur bijeen in het dorpshuis. U bent van harte welkom om langs te komen.

 

 

Deel dit: