Bericht

Feestelijke opening van gloednieuw Scoutingclubhuis de Scouthoeve

Geplaatst op 13 januari 2024, 00:00 uur
Illustration

Badhoevedorp, 13 januari 2024 - Met een indrukwekkende opkomst van enthousiaste deelnemers en nieuwsgierige toeschouwers werd op zaterdag 13 januari het splinternieuwe scoutingclubhuis De Scouthoeve van Scouting Terraqua feestelijk geopend. De bouwwerkzaamheden waren van start gegaan op 15 april 2023 en het resultaat mag er zijn.

De overweldigende belangstelling tijdens de opening, waar talloze kinderen aanwezig waren, getuigt van de levendigheid van Scouting Terraqua als scoutinggroep. De inzet van talloze betrokkenen en sponsoren die hebben bijgedragen aan dit prachtige nieuwe clubhuis onderstreept de kracht van deze levende scoutinggemeenschap. Een opmerkelijke prestatie waarvoor Scouting Terraqua van harte wordt gefeliciteerd. Veel succes gewenst met het nieuwe clubhuis!

Badhoevedorp kan met recht trots zijn op Scouting Terraqua, dat voortkomt uit de samensmelting van twee oorspronkelijke scoutinggroepen in de regio: Scouting Lady Baden Powell en Scouting Leeghwater. De Lady Baden Powellgroep was gespecialiseerd in landscouting, terwijl de Leeghwatergroep zich toelegde op waterscouting. Na jaren van intensieve samenwerking besloten beide groepen hun krachten te bundelen.

Vanaf 2022 zijn beide groepen gezamenlijk verdergaan onder de naam Scouting Terraqua. Deze naam, afgeleid van Terra (aarde) en Aqua (water), weerspiegelt het veelzijdige aanbod van zowel land- als waterscouting binnen de nieuwe groep. Scouting Terraqua belooft een bruisende omgeving te worden waar meisjes en jongens de kans krijgen zich persoonlijk te ontwikkelen met leuke en uitdagende activiteiten.

Deel dit: