Bericht

Vrijwilligers gezocht voor oprichting Fietsmaatjes Badhoevedorp

Geplaatst op 20 december 2023, 19:33 uur
Illustration
profile picture
Piet Kouwenhoven

In en rondom de gemeente Badhoevedorp kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten op een duofiets dat wil FietsmaatjesHaarlemmermeer.NL ook mogelijk maken in Badhoevedorp en daarvoor zoekt zij enthousiaste vrijwilligers.

Fietsmaatjes is al in Hoofddorp en Nieuw-Vennep succesvol actief.  Fietsmaatjes is een landelijk initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!

Wie zoeken we?

We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Badhoevedorp op te zetten.

Fietsmaatjes Haarlemmermeer begeleidt en helpt vrijwilligers met het opzetten van de locale organisatie en beidt hulp bij fondsenwerving. Met een team van minimaal 4 mensen willen we Fietsmaatjes Badhoevedorp in de steigers zetten, zodat wij zo snel mogelijk fietsritjes kunnen maken.

Wie zijn wij 

Stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer is opgericht in 2022 en bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers die tot doel heeft het samen fietsen op een duofiets in de gehele Haarlemmermeer mogelijk te maken. Na een succesvolle start in Hoofddorp en Nieuw Vennep met meer dan 50 gasten en  60 vrijwilligers willen wij aan de slag in in de dorpen Badhoevedorp en Vijfhuizen.

Eerst meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Op maandag 22 januari 2024 om 19.30 uur organiseren we in het Dorpshuis in Badhoevedorp een informatiebijeenkomst. Iedereen die het leuk vindt om mede-initiatiefnemer te worden, is welkom! Kom meer te weten over Fietsmaatjes en proef de sfeer, dan kun je daarna bepalen of je ook actief wilt worden bij Fietsmaatjes.

Meer informatie en/of aanmelden 

Indien je meer informatie wilt of je aan wilt melden voor de informatiebijeenkomst stuur je een e-mail naar: info@fietsmaatjeshaarlemmermeer.nl

Voor meer informatie raadpleeg onze website :  of facebook aacount Fietsmaatjes Haarlemmermeer

Deel dit: