Bericht

CROWDFUNDING: "Laat de molen draaien!"

Geplaatst op 21 juni 2023, 18:44 uur
Illustration

Onder het motto: "Laat de molen draaien!" is de Molen van Sloten gestart met een crowdfunding om de financiering van nieuwe wieken rond te krijgen. Uw steun is van harte welkom!

DONEER NU via bijgevoegde QR-code, of via de link: https://www.molens.nl/projecten/laat-de-molen-draaien.

Wat is er precies aan de hand??

De twee metalen roeden, waaraan de vier (houten) wieken vastzitten vertonen roestvorming. Dat kan in de toekomst tot onveilige situaties leiden. De molen heeft dus nieuwe roeden en wieken nodig. Als deze constructie niet wordt vervangen mag de molen binnenkort niet meer draaien! 

Vervolgens is ook de vijzel, waarmee water wordt opgepompt, toe aan een grote onderhoudsbeurt. Een enorme klus, alleen al vanwege het formaat van de vijzel en het feit dat hij uit het water moet worden gehaald.

Alles bijelkaar: EEN PEPERDURE REPARATIE!

Gelukkig zijn er fondsen, waaronder de Provincie Noord-Holland en Vereniging de Hollandsche Molen, waar de molen een beroep op kan doen. Ook andere fondsen en subsidiegevers worden benaderd, zoals het buurtbudget Nieuw-West. 

Maar dan nog blijft er nog altijd een groot tekort over! Door middel van het crowdfundingsplatform van De Hollandsche Molen wil de molen ruim €20.000,- inzamelen. Leuk weetje: Als wij ons doel behalen, ontvangen wij van De Hollandsche Molen een bedrag van € 5.000,-. 

Draagt u de Molen van Sloten een warm hart toe? 

>>> DONEER via de QR-code, of via deze link: https://www.molens.nl/projecten/laat-de-molen-draaien.

In beide gevallen wordt u doorgeleid naar een websitepagina van De Hollandsche Molen, de koepelorganisatie en belangenbehartiger voor alle molens in Nederland. Deze vereniging heeft gesignaleerd dat er landelijk een groot probleem is met roestvorming in roeden; een aantal molens staat daarom nu verplicht stil. De Hollandsche Molen biedt ondersteuning aan molens die campagnes opzetten ter financiering van nieuwe roeden en wieken. 

Tegenprestaties:

- Bij donaties van € 100,- of meer ontvangt de gever een heklatje van een oude wiek met inscriptie

-Bedrijven die € 1.000,- of meer sponsoren krijgen een vermelding op het sponsorbord in de molen

-Bij donaties van € 2.500,- of meer krijgt de gever een naamsvermelding op één van de nieuwe roeden

Vraag al uw vrienden, buren en familie om ook een donatie te doen.

SAMEN HOUDEN WE DE MOLEN DRAAIEND! ❤️💚💙

Deel dit: