Bericht

De eerste deelauto in Badhoevedorp?

Geplaatst op 6 april 2023, 18:20 uur
Illustration

Deze auto is voor zover wij weten de eerste deelauto van Badhoevedorp. Hij wordt al zo’n twee jaar lang gesignaleerd in Badhoevedorp Oost, meestal op een parkeerplaats ergens langs de Groenezoom. In het begin stond de deelauto bijna altijd in z’n eentje stil te verpieteren onder een boom, ergens naast het reeds gesloopte gebouw van Securitas. Daar verrijzen inmiddels drie ruime villa’s.

Sinds de zomer staat de Greenwheels auto nog steeds op de Groenezoom, maar bij de Oranje Nassau School, ofwel dichter bij de Pelgrimskerk. De deelauto lijkt ook steeds vaker een paar uur van z’n plek te zijn. Dat is overigens geen vaste plek, zoals deelauto’s in de grote stad vaak een eigen plek hebben met een verkeersbord en het kenteken daaronder. In Badhoevedorp gaat het was losser. In veel steden zijn deelauto’s steeds meer een vast onderdeel van de stad aan het worden. In de dorpen van Nederland is het vaak nog een onbekend fenomeen.

Als dorpsraad hebben wij regelmatig gesprekken met de gemeente Haarlemmermeer over diverse vervoer gerelateerde onderwerpen. Het gebrekkige OV in Badhoevedorp komt dan vaak even ter sprake. Wij hopen dat alle knelpunten met het OV ooit worden opgelost, maar de gemeente legt telkens uit dat dat misschien nooit gaat gebeuren. De fijnmazigheid van het OV komt misschien helemaal niet meer terug, want daar is geen geld voor en de oude smalle wegen van ons dorp kunnen de grote bussen eigenlijk niet goed aan.

De fiets en allerlei nieuwe vormen van deelvervoer zijn vaak het antwoord voor de toekomst, aldus mensen van de gemeente. De deelauto zal in Badhoevedorp gaandeweg wellicht goed aanslaan. Maar zullen deelscooters en deelfietsen ook ooit een succes worden in ons dorp? Wij betwijfelen dat en verdiepen ons links en rechts in de nieuwe ontwikkelingen.

Heb je ervaringen met deelvervoer en wil je die met ons delen?

Je mag hieronder een reactie plaatsen of stuur ons een mailtje via secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl 

Wil je het eens proberen: Greenwheels.nl 

Deel dit: