Bericht

Openbare avond Fietsplan Haarlemmermeer op maandag 20 maart

Geplaatst op 10 maart 2023, 17:30 uur

De gemeente Haarlemmermeer maakt voor de eerste keer een plan voor fietsers. Zij vraagt bewoners en dorpsraden om een reactie. Dat is voor Badhoevedorp van groot belang omdat er diverse wegen en kruispunten in ons dorp zijn waar de situatie niet ideaal is voor fietsers.
Kinderen gaan soms niet op de fiets naar school omdat hun ouders het fietsen door ons dorp gevaarlijk vinden. Of omdat de verkeerssituatie rond de school als onprettig ervaren wordt. Het plan en andere informatie staan onderaan dit artikel.

Het concept Fietsplan Haarlemmermeer is door de gemeente “ter inzage” gelegd en zij heeft hierover gepubliceerd op haar website en via de gebruikelijke kanalen. Dorps- en wijkraden zijn expliciet gevraagd om hier op te reageren. Op een later moment zal het plan voor goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Dit gebeurd na eventuele verwerking van reacties. 

Wij roepen de bewoners van Badhoevedorp op om hun mening te geven over dit Fietsplan. Dat kan op verschillende manieren:

  • Stuur een individuele reactie per email naar fietsplan@haarlemmermeer.nl. Dit is een goede optie als je zeker wilt zijn dat je eigen mening volledig bij de gemeente komt. Dit moet voor 27 maart.
  • Stuur een reactie per email naar de dorpsraad via secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl. Wij zullen alle reacties bundelen tot een algemeen verhaal in het belang van het hele dorp.
  • Kom naar onze Openbare avond Fietsplan Haarlemmermeer op maandag 20 maart om 19:30 (de locatie maken we komende week bekend). We zullen kort onze samenvatting van het plan presenteren en willen vooral in gesprek met jullie.
  • Je mag uiteraard ook je reactie hieronder het bericht plaatsen.

We realiseren ons terdege dat er ook allerlei onrust in het dorp is over andere verkeersperikelen zoals het openbaar vervoer en de ontsluiting via de Sloterbrug en Schipholweg. Daarover zullen we later in het jaar wellicht op vergelijkbare wijze dorpsavonden organiseren. Deze eerste avond dit jaar willen we ons focussen op het belang van de fietsers en het plan dat nu voor ligt.

Informatie:

  • Het Fietsplan staat hieronder in een PDF document.
  • Er staat ook een presentatie van de gemeente daarover in powerpoint.
  • Zie verdere informatie op de website van de gemeente: Fietsplan Haarlemmermeer

 

Deel dit: