Bericht

Schuilhoevelaan

Geplaatst op 26 januari 2023, 13:11 uur

Ay Badhoevedorpers, ik herinner mij de Pa Verkuyllaan nog als de Schuilhoevelaan!
Het centrum van het dorp met alle nodige winkels op een rij, wie kent al die winkels nog?? zaterdags drukte in alle winkels, maar er zijn er maar 2 échte Badhoevedorpse winkels over, de groenteboer, weliswaar niet de originele, dikke Tinus Schonhage, maar wel op de zelfde plek en natuurlijk Van WEES, nu Paul van Wees, de 3e van Wees, zijn vader begon in de dertiger jaren van de vorige eeuw met garen en band en vloerbedekking, de rollen zijl envloerbedekking stonden rechtop in de winkel en vader liep in zijn stofjas om het klosje garen te verkopen, Mat v.Wees volgde zijn vader op en maakte het een moderne winkel  trouwens die van Weesen deden meer, oudste zus Truus lingerie winkel op de hoek Arendstraat en vooral niet vergeten de 2e zoon, Bert, die samen met zijn vrouw Jannie deBoetiek In op bouwde , kortom, van Wees is een naam in het dorp en de oudste echte Badhoevedorpse winkel, bijna jubileum tijd.
Maar de Pa Verkuyllaan, verzetsstrijder, moet duidelijk als voorbeeld dienen voor de plannen voor nieuw centrum, de ontwikkelaars breken hun hoofd maar even over woningen er boven bouwen. Mijn idee, wat voor winkels en belangrijk voor welke prijs??
Dus moet Badhoevedorp trots zijn op de Pa Verkuyllaan en op Paul van Wees.

Illustration
NoordHollands Archief, Sibo, Badhoevedorp / JosPe, Arnhem Badhoevedorp, Pa Verkuyllaan met R.K. Kerk Collectie 162 - prentbriefkaarten van de Provinciale Atlas Noord-Holland, Collectie van Inventarisnummer7466
Deel dit: