Bericht

Ook tijdens de drukke decembermaand is AutoMobiel er voor u. 

Geplaatst op 12 december 2022, 15:50 uur
Illustration

Speciaal voor thuiswonende ouderen en mensen met een beperking zonder eigen vervoer in Badhoevedorp en in de rest van de Haarlemmermeer, biedt vervoersdienst AutoMobiel al sinds de start in 2019 een voordelige en eenvoudige manier vervoer op maat aan. Dankzij de samenwerking van diverse Meer voor Elkaar partners waaronder Gemeente Haarlemmermeer is reizen binnen en buiten Badhoevedorp mogelijk. Eén telefoontje naar Servicepunt Thuiswonen is voldoende om met de auto van een vrijwillige, speciaal geselecteerde chauffeur naar een zelf gekozen doel te kunnen gaan: Dit kan bijvoorbeeld een uitje of kappersbezoek zijn, om op visite te gaan, voor een medische afspraak, of naar een andere ontmoetingsplaats binnen maar ook ver buiten de gemeente. Vrijwilligers staan voor u klaar om u van A naar B te brengen. 

AutoMobiel is als sociale vervoersdienst onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. Het is de schakel tussen ouderen en mensen met een beperking die behoefte hebben aan maatgericht vervoer en chauffeurs die zich als vrijwilliger hebben aangemeld. Door het contact te leggen tussen gebruiker en chauffeur zorgt AutoMobiel ervoor dat mensen die die zichzelf niet zelfstandig kunnen vervoeren, toch eenvoudig, prettig, snel en voordelig deel te kunnen nemen aan het sociale verkeer.

Hoe werkt AutoMobiel?

Gebruikers melden zich voor € 15,- per jaar aan bij Servicepunt Thuiswonen. Eenmaal lid kunnen zij bij het Servicepunt Thuiswonen telefonisch, het gehele jaar door, een aanvraag doen voor vervoer. Het belteam is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Ritten kunnen voor maandag t/m zondag worden aangevraagd. Ritten worden gereden vanaf 08.00 uur tot 22.00 uur. Het systeem van AutoMobiel benadert een van de beschikbare chauffeurs die tegen een onkostenvergoeding van € 0,35 per km met eigen auto de gebruiker van huis ophaalt en vervolgens naar het reisdoel brengt. Er kunnen zelfs tot twee medepassagiers gratis meereizen. Als extra service loopt de chauffeur met u mee en wordt er tot maximaal één uur op u gewacht op de eindbestemming. 

Meer weten wat de mogelijkheden zijn voor u of of lijkt het u leuk om als vrijwillige chauffeur aan de slag te gaan?

- bel 088 700 41 00 van Servicepunt Thuiswonen

- kijk op de website www.servicepunt-automobiel.nl of 

- Facebook: www.facebook.com/AutoMobielHaarlemmermeer

Documenten
Deel dit: