Bericht

Inspreken over verkeer leidt tot motie: er komen verkeerstellingen

Geplaatst op 8 december 2022, 19:58 uur

Afgelopen week spraken de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en een bewoner van de Sloterweg in bij de gemeenteraad over verkeer. 
Vandaag is een motie ingediend om verkeerstellingen te houden op de Robert Kochstraat en de Sloterweg. Een motie is een opdracht van de raad aan het College. De motie is ingediend door zes partijen, waaronder de vier collegepartijen.

De motie is unaniem aangenomen. Daardoor worden in het eerste kwartaal van 2023 de tellingen uitgevoerd en vervolgens vergeleken met de verkeerscijfers uit het Verkeersstructuurplan (VSP) van 2020. 

Dat is een mooi resultaat. Maar er is meer nodig om ons dorp toegankelijk te maken voor bewoners. Er moet zo snel mogelijk een grondige evaluatie komen van het hele Verkeersstructuurplan. 

Vanaf 22:15 zijn de stemmingen hier te zien

Terugkijken naar het inspreken bij de gemeenteraadssessie van 1 december? zie de link hieronder.

De motie staat hieronder als jpg plaatje en als PDF document.

Deel dit:
2 reacties

Wim Wagter

vr 9 december 2022 10:21
Goedemorgen, Misschien is het mogelijk om meteen een verkeerstelling te houden in de Bloemenwijk, Als gevolg van het verwijderen van de "Oude" Robert Kochstraat, was er een omleiding ingesteld via de nieuwe Robert Kochstraat, de bewoners aldaar kregen te maken met verkeersoverlast, de gemeente heeft ... lees meer

Bart Baltus

vr 9 december 2022 15:10

Beste mijnheer Wagter,

Uw suggestie klinkt begrijpelijk. De situatie is mij uiteraard deels bekend, maar niet alle details.
Uw mag uw suggestie eventueel nader toelichten in een email naar secretaris@dorpsraadbadhoevedorp.nl. U kunt dan misschien een kaartje of plaatje van google maps bijvoegen om toe ... lees meer