Bericht

Scouting Terraqua haalt bouwmaterialen op bij gemeentehuis

Geplaatst op 14 november 2022, 19:54 uur
Illustration

Afgelopen zaterdag hebben vrijwilligers van Scouting Terraqua bouwmaterialen opgehaald uit het oude gemeentehuis in Hoofddorp. Deze materialen zullen worden hergebruikt in het nieuw te realiseren clubhuis.

Scouting Terraqua is de nieuwe scouting groep in Badhoevedorp die ontstaan is uit het samengaan van  Scouting Leeghwater en de Lady Baden Powell groep. Aan de Snelliuslaan gaan de Scouts in 2023 een nieuw clubgebouw realiseren. Dit jaar is al een nieuwe loods geplaatst die dienst doet als opslag van materialen en wordt gebruikt voor het onderhoud aan de boten. Volgend jaar is het gebouw aan de beurt. Om het nieuwe clubhuis te kunnen realiseren zijn vele acties gedaan waaronder recent de deelname aan de Grote Clubactie. Daarnaast heeft de vereniging een garantstelling aangevraagd bij de gemeente. Om kosten te besparen heeft Scouting Terraqua sloopbedrijf Vlasman benaderd om bouwmaterialen zoals deuren en sanitair over te nemen uit het oude gemeentehuis.

Lang voordat werd gesproken over een circulaire economie hield Vlasman zich bezig met het hergebruik van materialen. Voor het sloopbedrijf is dat een tweede natuur, die inmiddels is vastgelegd in een structurele aanpak. De medewerker Circulariteit & Duurzaamheid inventariseert bij aanvang van ieder project de kansen en mogelijkheden voor het hergebruik van materialen. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking in de keten gezocht om circulair slopen en recyclen naar een hoger plan te tillen.

Vlasman heeft positief gereageerd op het verzoek van Scouting en heeft aangeboden dat de groep de materialen gratis kon overnemen op voorwaarde dat ze de materialen zelf in een weekend kwamen demonteren. Daarom is afgelopen zaterdag een groep vrijwilligers aan de slag gegaan. De firma FG Governors uit Hoofddorp heeft vervolgens gezorgd voor het transport van de materialen naar Badhoevedorp. Hiermee hebben de Scouts weer een belangrijke stap gezet in de realisatie van het nieuwe clubhuis.

Deel dit: