Bericht

Gemeenteraad: geen voorschot op beeldkwaliteit centrum Midden

Geplaatst op 9 september 2022, 20:00 uur

Voor de vakantie hebben we de gemeenteraad gevraagd om niet zomaar het beeldkwaliteitsplan voor Centrum West en Oost goed te keuren. Want daarin werd een voorschot genomen op de beeldkwaliteit van Centrum Midden. En dan zou het dorp buitenspel komen te staan. 

De gemeenteraad heeft op 8 september unaniem gestemd voor een wijziging in het beeldkwaliteitsplan Centrum West en Oost. Het voorschot op de beeldkwaliteit van Centrum Midden is eruit gehaald.  De raad vond  dat namelijk niet kloppen met de afspraak van wethouder Nobel met de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp om de participatie voor Centrum Midden te repareren. Diezelfde avond 8 september was er immers ook een participatiesessie over de beeldkwaliteit van Centrum Midden. Het zou niet gepast zijn om dan als raad alvast een besluit daarover te nemen. 

Daar zijn we blij mee. Helaas heeft vervolgens bijna de gehele raad ingestemd met het Beeldkwaliteitsplan Centrum West en Oost. Zonder dat er een raadssessie over is gehouden. Daarover zijn we teleurgesteld. Er is tenslotte ook een hoorzitting over geweest maar die is voor kennisneming aangenomen. Dat is niet waar inspraak en participatie voor bedoeld zijn.

 

Illustration
 
Deel dit: