Bericht

Zonnige en succesvolle tweede editie NoWay Ride Rally

Geplaatst op 8 juli 2022, 16:42 uur
Illustration

Mooi weer, veertig deelnemende equipes, een rally langs verrassende en onbekende plekjes in Noord-Holland en een geslaagde borrel, diner en veiling bij Q-Beach.

Afgelopen zaterdag 02 juli om 09.32 uur reden 40 rally rijders om de minuut weg bij café restaurant Q-Beach in Badhoevedorp. De 80 deelnemers, supporters, vrijwilligers en organisatie werden om half negen gastvrij ontvangen door de gastheren en gastvrouwen van Q-Beach met koffie en gesponsord gebak.

In het heerlijke ochtendzonnetje mochten de deelnemers hun prachtige klassiekers, sportwagens, cabrioletten en elektrische auto’s ook dit jaar weer parkeren op het gras van de oude A9. De auto’s trokken veel bekijks van tientallen kinderen en andere geïnteresseerden. Er was ook wel wat te zien. Een hele reeks aan oude en nieuwe Porsche’s en Mercedessen, oude Saabs cabrio, een hele oude Ford Pheaton uit 1929, een speciale Fiat Brera, een Masserati Quattroporte en een schitterende Citroën Rosalie 8A Manessius uit 1932.

Vanaf 09.32 uur werden om de minuut, de auto’s weggevlagd door Commissaris van de Koning Arthur van Dijk. De deelnemers begonnen aan een rit die, als je het helemaal goed zou doen, ongeveer 200 kilometer zou zijn. Achteraf bleek het toch nog best lastig, om de rit foutloos te rijden. Met een “ouderwets” routeboek, een liniaaltje en een moderne App op de telefoon moesten de equipes binnen de gestelde regels, de vooraf geplande route gaan afleggen. Voor de debutanten, maar ook voor de wat meer ervaren rallyrijders was het geen gemakkelijke klus. Frans van der Vliet, die de rally had uitgezet had in deze edities nog wat meer “rally-grapjes” verwerkt. Gelukkig bleek bij terugkomst, dat deze en de route zelf, erg in de smaak viel bij de deelnemers.  

De eerste rijders arriveerde rond twaalf uur al puzzelend bij de lunch locatie Lowietje in Lisse, waar ze na een uitgebreide lunch een uur later weer moesten vertrekken. Opnieuw vertrok een colonne aan deelnemers één voor één met een nieuw rallyboek op schoot voor het tweede deel van de rally. Om half vijf waren de “snel rijders”, niet persé de “goed rijders” alweer bij de finishlocatie, waar een heerlijk biertje en een sprankelend wijntje op het zonnige terras van Q-Beach op hen stond te wachten. Tijdens de borrel met rijk gevulde schalen met borrelhapjes werd de rally nabeschouwd. De prijsuitreiking was eigenlijk maar een lastige onderbreking van alle gezelligheid, tenminste voor degenen die geen categorie hadden gewonnen.

Het daarop volgende uitgebreide drie gangen diner op lange en fraai gedekte tafels, versterkte de verbondenheid. De veiling voor het goede doel met een verscheidenheid aan veilingitems leverde opnieuw strijd op, niet op de minste plaats door het flink aanwakkeren van deze strijd door “veilingmeester” Rob Mollien. Mollien, binnenkort acterend samen met goochelpartner Emiel op het WK goochelen, bracht in twee delen de veiling tot een climax. Zo wist hij de opbrengst voor bijvoorbeeld het adopteren van een ezel en een hangbuikzwijn naar een verrassend hoog niveau te brengen, Ook ging er een Formule 1 race experience, een rondvlucht en nog veel meer onder de spreekwoordelijke hamer.

Met behulp van de vrijwilligers van de Zorgboerderij De Badhoeve en de Speeltuinvereniging Zwanenburg werd de veiling, maar vooral ook de hele dag een groot succes. De opbrengst van de NoWay Ride Rally, de vele sponsoren en de opbrengst van de veiling komt hen, maar ook het onderhoud van de AED apparaten in Badhoevedorp toe. Het finale bedrag is nog niet bekend, maar dat ze er blij mee zullen zijn, staat vast. Het was een onvergetelijke dag met een geweldige rit, prachtig weer, heerlijk eten en drinken met dank aan alle deelnemers, gasten, vrijwilligers, sponsoren, de medewerkers van Q-Beach en de organiserende stichting NoWay.

Op naar de volgende editie van NoWay Ride Rally 2023. Inschrijven kan nu al Inschrijven NoWay Ride 2023

Deel dit: