Bericht

Een gezond ontbijt voor ieder kind

Geplaatst op 21 mei 2022, 14:51 uur
Illustration

De Rotaryclub Amsterdam-Halfweg heeft door de verkoop van olijfolie een bedrag bij elkaar gekregen van maar liefst EUR 10.000. Het geld wordt ter beschikking gesteld aan Stichting Eerlijke Start. Stichting Eerlijke Start zorgt ervoor dat kinderen die dat nodig hebben in focuswijken in Amsterdam de dag kunnen beginnen met een voedzaam, gezond ontbijt.

De Rotaryclub organiseerde op 20 mei jl. een benefiet aspergediner, ook voor Stichting Eerlijke Start. Op deze avond werd tijdens een veiling royaal geboden op de 1000e fles olijfolie. Vervolgens reikte de voorzitter van de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg, Cor de Vries, een cheque van EUR 10.000 uit aan Rifka Boot en Kristel ter Bruggen van Eerlijke Start.

"Kinderen die zonder eten naar school gaan, kinderen die door hun ouders thuis gehouden worden omdat er geen eten is, kinderen die broodjes stelen om zo toch samen met hun klasgenootjes te kunnen lunchen, beschimmelde broodtrommels, veel hebben wij gezien en gehoord", aldus Rifka Boot. "Kristel en ik vinden dat daarin verandering moet komen en daarom hebben wij de Stichting Eerlijke Start opgericht. We zijn superblij met de enthousiaste ondersteuning die we krijgen van deze Rotaryclub."

Samenwerken met het onderwijs

Kinderen zijn onze toekomst. In plaats van met een lege maag of een ongezond ontbijt naar school te gaan zorgt Stichting Eerlijke Start voor een gevarieerd en voedzaam ontbijt voor kinderen die dat niet altijd thuis krijgen. Hun ouders hebben de middelen en soms ook de aandacht niet. Om deze kinderen te bereiken werkt Stichting Eerlijke Start samen met het onderwijs.
"Samen met de scholen maken we een op maat gemaakt plan en voorzien we de kinderen van een goed ontbijt. Een school in Amsterdam-West gaf aan behoefte te hebben aan een gezonde lunch voor kinderen in de bovenbouw. Dankzij de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg hebben we dat mogelijk kunnen maken. En op een school in Amsterdam Zuidoost krijgen kinderen inmiddels een ontbijt aangeboden."

Petje af

Rotaryclubvoorzitter Cor de Vries: "We zijn er trots op dat we in relatief korte tijd zoveel geld bij elkaar hebben weten te krijgen voor dit mooie doel. Onze clubleden en een aantal collega-Rotaryclubs hebben in korte tijd 1.000 flessen olijfolie weten weg te zetten. Petje af daarvoor, maar vooral ook voor het fantastische werk van Stichting Eerlijke Start."

Deel dit: