Bericht

Officiële opening nieuwe fietspad door fietstunnel en klaverblad

Geplaatst op 19 mei 2022, 19:15 uur
Illustration

Op donderdag 19 mei was de officiële opening van het nieuwe fietspad door het klaverblad en de fietstunnel. Er waren speeches van wethouder Sedee en van één van de oorspronkelijke initiatiefnemers. Wethouder Sedee vertelde over de langgekoesterde wens voor verbinding.

Erik Hoogenboom vertelde namens bewoners over de noodzaak van het fietspad in verband met de normen voor Bovenwijks groen. Hij legde ook kort uit dat er naast het fietspad een verbinding voor de ecologische zone ligt achter stalen hekken. En hij vroeg aandacht voor het veegplan in de winter bij sneeuwval, met name voor het stukje op de smalle dijk door het regenopvang reservoir.

Na de speeches werd natuurlijk door hen beide een lint door geknipt. Vervolgens reden deelnemers van Jeugdcircus Acrobatico als eerste fietsers na de officiële opening langs alle aanwezigen.

Het fietspad ligt aan de oostkant van Badhoevedorp en loopt midden door het klaverblad van de snelwegen A4 en A9. Het fietspad sluit aan op zowel de Koekoekslaan naar de Nieuwe Meer als de Oude Haagseweg naar de Oeverlanden en Amsterdam. In Badhoevedorp begint het fietspad in de bocht  van de Dellaertlaan en de Egelantierstraat.

Onder het viaduct van de A4 ligt naast het fietspad aan beide kanten een lange waterbak. Dit is onderdeel van een kunstwerk waardoor op verschillende momenten van de dag een lichtspel zal zijn tussen pilaren en openingen.

Deel dit: