Bericht

Verkoop olijfolie voor Eerlijke Start groot succes

Geplaatst op 8 april 2022, 13:55 uur
Illustration

De Rotaryclub Amsterdam-Halfweg verkoopt Spaanse olijfolie van topkwaliteit. De opbrengst ervan gaat naar de Stichting Eerlijke Start.

Eerlijke Start heeft tot doel om alle kinderen die dat nodig hebben in de focuswijken in Amsterdam de dag goed te laten beginnen met een gezond ontbijt. Voor deze kinderen is dat niet vanzelfsprekend. Hun ouders/verzorgers hebben daarvoor niet de middelen en soms ook de kennis niet.

Een hit
Het project is een hit; inmiddels gingen al meer dan 925 flessen olijfolie over de toonbank, eigenhandig gebotteld en voorzien van zelf ontworpen etiketten. Er is nu ruim voldoende geld om op een school in Amsterdam-West aan kinderen die dat nodig hebben tweemaal per week een gezonde lunch aan te bieden. De school gaf aan dat er vooral in de bovenbouw een groot probleem was. Ruim 30 kinderen mankeert het daar aan goede voeding, in ieder geval niet genoeg om de hele dag in de klas te zitten.

Ook op een basisschool in Amsterdam Zuidoost krijgen zo'n 20 kinderen inmiddels een gezond ontbijt voorgeschoteld.

Veel dank aan iedereen die met de koop van onze olijfolie dit prachtige initiatief een warm hart toedraagt.

Ben je benieuwd naar wat onze Rotaryclub Amsterdam-Halfweg nog meer doet? Neem dan vooral eens een kijkje op onze website.


Illustration
 
Deel dit: