Bericht

Vers fruit actie van Schonhage en Lions voor de Voedselbank groot succes!

Geplaatst op 4 april 2022, 15:38 uur
Illustration

Niets zo gezond als elke dag groente en fruit. Maar dat een verse sinaasappel of banaan niet voor iedereen vanzelfsprekend is, daar wordt in commercials vaak aan voorbij gegaan.

Voor een grote groep inwoners van de Haarlemmermeer betekent de krappe beurs dat ook lastige keuzes gemaakt moeten worden over wat in de broodtrommel mee naar school gaat of ’s avonds op tafel staat. Vers fruit wordt daardoor regelmatig overgeslagen en zorgt dat jong en oud net te weinig gezonde voeding binnenkrijgen. Het resultaat van een recente actie van Lions Badhoevedorp, in samenwerking met enkele lokale ondernemers, was dat gedurende 8 weken cliënten van de Voedselbank Haarlemmermeer heerlijk vers fruit bij hun boodschappen aantroffen.

Voorzitter Lex van der Kraan van Lions Badhoevedorp: “Met onze jaarlijkse decemberactie wisten wij door de verkoop van champagne een prachtige donatie van 3.000 euro bijeen te brengen”. In samenwerking met dorpsgenoot en ondernemer Jos Schonhage van fruithandel G. Schonhage en Zn. ontstond het plan deze fruitactie op te tuigen.

Jos: “Met ons familiebedrijf leveren wij al generaties groenten en vers fruit in de regio Amsterdam en Haarlemmermeer. Maar helaas kan niet iedereen elke dag die keuze maken en ik was daarom meteen enthousiast over de actie van de Lions. Samen met mijn vaste partners in Badhoevedorp, groente- en fruitwinkels Spronk en Van den Bos, besloot ik hun donatie verder aan te vullen en de levering en logistiek te verzorgen. Zo waren wij in staat vanaf half januari maar liefst 8 weken lang heerlijk fruit toe te voegen aan de boodschappen die Voedselbank Haarlemmermeer voor haar cliënten klaarzet.

Voorzitter Hans de Bats: “Na eerdere acties in voorgaande jaren zijn wij opnieuw blij met de donatie van Lions en ondernemers uit Badhoevedorp. Zij hebben het samen mogelijk gemaakt onze cliënten ca. 2 maanden van vers fruit te voorzien en dat is in een periode van alsmaar stijgende prijzen zeer welkom!”.   

Illustration
 
Deel dit: