Bericht

Scouts bouwen loods

Geplaatst op 17 maart 2022, 16:44 uur
Illustration

Afgelopen weken hebben enthousiaste vrijwilligers van scouting een nieuwe prefab loods in elkaar gezet. Deze loods maakt onderdeel uit van de nieuwbouwplannen van de scouting en zal tijdens het bouwen van het nieuwe clubgebouw gebruikt worden als opslag van de inventaris. Na de bouw zal de loods gebruikt worden voor het onderhoud van de zeilboten en de opslag van de kampmaterialen. De aanschaf van de loods is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van 5.000 euro van stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp. In de komende weken zullen de vrijwilligers de laatste hand leggen aan de loods, zodat deze op zaterdag 26 maart officieel geopend kan worden.

Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp
De stichting vindt zijn bestaansgrond in een initiatief van de Winkeliersvereniging Badhoevedorp die, in het kader van haar 25-jarig jubileum, een Stratengolftoernooi in augustus 2011 organiseerde ten bate van goede doelen in Badhoevedorp.Dit evenement bracht sindsdien door deelnemers en door donaties en sponsoring door de ondernemers in en rondom Badhoevedorp, jaarlijks een substantieel bedrag op variërend van EUR 7,500 tot circa EUR 24,000 in de jaren 2017, 2018 en 2019.

Vanwege de COVID- pandemie kon het 10e stratengolftoernooi in 2020 en 2021 geen doorgang vinden maar de uitnodigingen aan de deelnemende teams voor het 10e Tank- en Autowascentrum Zwart Stratengolftoernooi, op zondag 18 september a.s., worden spoedig verzonden en de aankondiging staat reeds vermeld op de website: http://www.vanbadhoevedorpvoorbadhoevedorp.nl/

De opbrengsten van de recente stratengolftoernooien in 2017 t/m 2019 gingen naar de volgende goede doelen: donaties aan Kinderboerderij De Hoeve, kleine verenigingen in Badhoevedorp welke herinrichtingskosten moesten maken voor verhuizing als gevolg van de omlegging van de A9 (o.m. scouting Leeghwater), aktie Rode Kruis “Badhoevedorp AED proof” en Kinderboerderij Badhoeve.

Scouting in Badhoevedorp
Scouting is, met meer dan 110.000 leden, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en is al sinds 1945 actief in Badhoevedorp. Bij scouting wordt er wekelijks een leuk en uitdagend programma georganiseerd voor kinderen en jongeren waarin ze zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. Dit jaar gaan beide scoutinggroepen in Badhoevedorp, scouting Leeghwater en de Lady Baden Powellgroep, fuseren. Samen zullen zij verder gaan als een land- en waterscoutinggroep met een uitgebreid programma voor alle leeftijden. Vanwege de fusie zal de vereniging een nieuwe naam krijgen en die zal ook op zaterdag 26 maart bekend worden gemaakt.

Nieuw clubhuis
Omdat de clubhuizen van beide groepen dringend aan vervanging toe zijn is scouting al enige jaren druk bezig om een nieuw clubhuis te realiseren in het voorzieningengebied van het Quatrebras. De bouwvergunningen zijn verstrekt, het recht van opstal is getekend, alleen aan het laatste deel van de financiering wordt nog hard gewerkt. Het doel is om dit jaar nog te starten met de nieuwbouw. Meer informatie over de nieuwbouw kunt u vinden op www.scoutinginbadhoevedorp.nl . Op deze pagina kunt u ook vinden hoe u de nieuwbouw van de scouting kunt ondersteunen.

Documenten
Deel dit: