Bericht

Werkgroep Verkeer informeerde raadsleden voor sessie over Badhoevedorp

Geplaatst op 17 februari 2022, 15:00 uur

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft deze week op donderdagavond een speciale raadssessie over het verkeer in Badhoevedorp. Het is een informatieve sessie met Marja Ruigrok, wethouder Verkeer, die helaas besloten is. Wij mogen de sessie niet bijwonen. Zo gaat dat soms in een democratie. We hebben daarom onze kijk op het verkeer in Badhoevedorp in een document gezet en aan hen toegestuurd.

De werkgroep Verkeer van de dorpsraad heeft in het najaar kritische vragen gesteld. In oktober 2021 hielden we daarover een presentatie voor raadsleden van vrijwel alle partijen. Die avond mondde uit in een goed gesprek. Een maand later nam de raad unaniem een motie aan met kritische vragen voor de wethouders die gaan over verkeer en Badhoevedorp in Ontwikkeling.

De motie leidde uiteindelijk tot deze besloten sessie. Wij zijn blij met de vasthoudendheid van de raadsleden en hopen dat zij opbouwende en kritische vragen blijven stellen totdat de herinrichting van ons dorp klaar is. In het bijgaande document staat een overzicht met achtereenvolgens kaarten en teksten. We leggen nogmaals uit wat de knelpunten zijn en geven suggesties voor oplossingen. De leestijd is 10 a 15 minuten. We hebben ook de suggestie gedaan dat we samen een plan opstellen en hopen op een goede samenwerking de komende tijd.

Zoals wethouder Egbert de Vries van Amsterdam onlangs zei: “Participeren is een werkwoord.” Daar willen wij het liever niet te veel over hebben, maar het wel gewoon doen. Wij zijn daar klaar voor.

 

De belangrijkste erftoegangswegen van Badhoevedorp lagen er al in 1952. Zie de verhouding met Amsterdam en haar Sloterweg op deze kaart van Topotijdreis.nl. Zie het document voor de raadsleden daaronder.

 

Illustration
 
Deel dit:
3 reacties

Jan Jacobse

vr 18 februari 2022 12:28
Een goede doorstroming is belangrijk, maar graag ook in ogenschouw nemen dat hoe beter de bereikbaarheid dat ook verkeer zal aantrekken. In die zin vind ik doortrekken van de Kamerlingh Onneslaan erg onverstandig. De bereikbaarheid kan ook anders verbetert worden. Er zijn ook praktische bezwaren die ... lees meer

Bart Baltus

do 24 februari 2022 18:27
Beste Jan,

Dank voor je reactie. Je doet een poging om mee te denken. Dat is fijn. Het valt me echter op dat je geen complimenten hebt. Staan er in onze analyse ook nog dingen die je wel bevallen?

De uitdaging bij het verkeersvraagstuk is inderdaad om bereikbaarheid en doorstroming voor dorpsbewoners t... lees meer

bericht verwijderd