Bericht

Nog eens 2x € 1.000,- voor scouts Leeghwater en Stoomgemaal Halfweg

Geplaatst op 3 februari 2022, 11:06 uur
Illustration

Nog eens 2x € 1.000,- voor scouts Leeghwater en Stoomgemaal Halfweg van NoWay Ride en Rotary- AH!

In augustus van het afgelopen jaar mochten de scouts van de Leeghwatergroep en het Stoomgemaal van Halfweg al een vette cheque in ontvangst nemen van de organisatie van de rally NoWay ride 2021 en Rotaryclub Amsterdam-Halfweg. En nu, nadat de rally het financiële jaar 2021 heeft afgerond, was er voor beide goede doelen nogmaals een extra bijdrage beschikbaar van € 1.000,-. In augustus werden deze nog fysiek overhandigd, nu zullen de twee cheques van nog eens € 1.000,- virtueel uitgereikt worden.

NoWay Ride 2021

De gelden werden opgehaald door de bijdragen van sponsoren en de opbrengst van een spectaculaire veiling onder leiding van “local BB’er” en veilingmeester Rob Mollien. De aanleiding was de eerste editie van de rally NoWay ride op 26 juni, waar meer dan veertig equipes meereden. Een reeks van prachtige klassiekers, sportwagens, cabrioletten en elektrische auto’s vertrokken vanaf het oude tracé van de snelweg A9. Onder het oog van supporters, nieuwsgierige inwoners, vrijwilligers en organisatie vertrokken de 84 deelnemers voor een ongeveer 250 kilometer lange rally. Toen ze rond half zes weer terug waren voor een borrel, vergaapten omstanders zich aan de geparkeerde Ferrari ’s, Audi’s, Tesla’s, Jaguars, Bentleys, een Rolls Royce en nog veel meer bijzondere oude en nieuwe wagens. Tijdens het diner werd er een veiling voor de goede doelen georganiseerd. Dankzij die opbrengst én de bijdrage van de sponsoren van de rally was de opbrengst zo hoog.

NoWay Ride 2022

En vanwege dit succes zal er ook dit jaar weer een rally georganiseerd worden op zaterdag 2 juli as. De organisatie is alweer druk bezig met de voorbereiding. De route wordt verkend, locaties worden benaderd, het programma gemaakt en sponsoren worden weer benaderd. Voorinschrijven kan al door een e-mail te sturen naar nowayriderally@gmail.com.

Leeghwater groep

Een van de gelukkige goede doelen is de scouting Leeghwater groep. Zij zijn bezig om samen met de scouting Lady Baden Powell voldoende middelen in te zamelen om het huidige scoutingclubhuis in Badhoevedorp aan de Snelliuslaan, de Scouthoeve te vervangen. De bedoeling is dan dat ze samen als de Scouting van Badhoevedorp verder zullen gaan. De bouwvergunning is inmiddels verstrekt, maar om de nieuwbouw te realiseren is er veel geld nodig. Daarom zijn de Lady Baden Powell- en de Leeghwatergroep begonnen met fondsenwerving, sponsoring, buurtacties en crowdfunding op https://www.scoutinginbadhoevedorp.nl/nieuwbouw-scouthoeve

Clubhuis te koop

Het oude clubhuis van de scouting Lady Baden Powell achter de woningen aan de Reigerstraat in Badhoevedorp staat inmiddels te koop en is bestemd voor maatschappelijke doeleinden. De opbrengst van dit gebouw zal de nieuwbouw flink helpen. Meer informatie over de te koop staande ruimte via de website https://www.onkenhoutmakelaars.nl/aanbod/kavel-grond-ten-behoeve-van-de-bouw-van-een-gebouw-met-een-maatschappelijke-bestemming-achter-de-reigerstraat-38-badhoevedorp/

Stoomgemaal Halfweg

Het Stoomgemaal Halfweg is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld. Het wordt volledig in stand gehouden door vrijwilligers. Het gemaal is in de winter gesloten. In april 2022 is het gemaal weer geopend voor publiek. Behalve op de website https://www.stoomgemaalhalfweg.nl/ wordt in de eerste aflevering van het erfgoedjournaal Haarlemmermeer aandacht besteed aan Stoomgemaal Halfweg en aan één van de vrijwilligers van het gemaal   https://www.youtube.com/watch?v=2InxGcuYAhs .

Rotary 

Achter de organisatie van de NoWay Ride 2021 zaten een aantal leden en oud-leden van de Rotaryclub Amsterdam Halfweg. Het doel van de Rotaryclub Amsterdam-Halfweg is een bijdrage leveren aan het goed functioneren van het werkgebied: Halfweg, Zwanenburg, Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West. De leden bestaan uit vertegenwoordigers van verschillende beroepen en streven maatschappelijk verantwoord ondernemen na. Ook stellen de leden hun kennis en kunde in dienst van de club en daarnaast dragen ze zowel financieel als fysiek bij aan projecten ter verbetering van de positie van de zwakkeren in de samenleving.

Het motto van Rotary is: “Service above ourself”. Probeer dienstbaar te zijn naar de samenleving. Vandaar onder andere dit initiatief voor een rally met opbrengsten voor deze twee goede doelen. Meer informatie over de club Rotary Amsterdam-halfweg vindt je op de site https://rotaryamsterdamhalfweg.nl/

Illustration
Clubhuis te koop
Deel dit: