Bericht

Wij willen graag bomen in onze straat, maar hoe regel je dat?

Geplaatst op 2 februari 2022, 11:36 uur
Illustration

Beste lezers,

Onlangs is bij ons in de Van Leeuwenhoekstraat de wens uitgesproken dat wij graag de straat wat aantrekkelijker, veiliger en groener willen. Onze straat is ooit aan een zijde voorzien van vele oude lelijke betonnen palen, om zo te vermijden dat er op de stoep geparkeerd kan worden. Daarnaast rijden er door onze straat regelmatig zeer (!) grote zware vrachtwagens met oplegger en snelle koeriers a.g.v. een PostNL punt in het Gulf benzinestation. Er wordt soweiso (te) hard gereden in onze straat. Kortom, een onveilige en wat saaie straat, waar inmiddels steeds meer gezinnen met jonge kinderen zijn komen wonen.

Wij hebben enkele ideeën om onze straat aan te passen. Betonnen palen er uit en (blijvend) kleine bomen er in, de straat een 30 km zone, enkele verkeersdrempels en een inrijverbod voor zeer grote en zware vrachtwagens.

Voor wat betreft de inrichting van de straat zien wij de Pelikaanstraat en Leeuwerikstraat als een mooi voorbeeld hoe wij onze straat graag zouden zien. Daar zijn nieuwe boompjes gepland en er zijn bakken geplaats met daarop een 30 km bord. 

Nu zouden wij graag in contact komen met lezers/bewoners die een soortgelijk project (succesvol) hebben doorlopen, en dan met name hun ervaring in het contact met de gemeente. Om klein te beginnen, hoe is het aanvragen van meer groen in de straat verlopen. De gemeente zal het voorstel immers moeten goedkeuren en uitvoeren. Natuurlijk zijn de bewoners waar mogelijk graag bereid daarbij te helpen.

Ik wacht de berichten af. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Eric Feitsma

 

Deel dit:
2 reacties

Anne Marie Kamevaar-Kegel

wo 2 februari 2022 14:12
Wat een leuke vraag! Je kunt contact opnemen met Ben Hovemann https://hallobadhoevedorp.nl/persoon/65724/ben--hovemann
Hij is lid van de Groen-groep van de dorpsvereniging

Eric Feitsma

wo 2 februari 2022 14:35
Nogmaals dank Anne Marie. Ik zal met Ben contact opnemen.

bericht verwijderd