Bericht

FietsFit oefeningen, veiliger fietsen tot je 100e!

Geplaatst op 19 januari 2022, 10:02 uur
Illustration

Ben je soms wat stijf in de benen? Gaat het opstappen minder gemakkelijk? Naarmate we ouder worden, werkt ons lichaam niet altijd meer even soepel als vroeger. Maar juist als je wat ouder wordt is het belangrijk om te blijven bewegen. Mede door fietsen blijf je langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Wil je soepel en sterk blijven fietsen? Dat kan met de FietsFit oefeningen van Doortrappen! Doe ze thuis, in een groep of voorafgaand aan jullie fietstocht. 

Met de FietsFit oefeningen train je op vijf categorieën: coördinatie, spierkracht, lenigheid, reactiesnelheid en conditie. De oefeningen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten met het uitgangspunt dat iedereen mee kan doen, op zijn of haar eigen niveau. Voeg er een paar samen en je hebt een leuke work-out. Train bijvoorbeeld op meer balans bij het op- en afstappen, spierkracht in het bovenbeen om goed te kunnen blijven trappen of oefeningen om je nek te draaien voor het achterom kijken. Doe ze tien minuten per dag en een aantal keer per week, dan oogst je al snel resultaat! Je doet ze gemakkelijk na van de afbeelding, of lees de verdere uitleg voor extra aanwijzingen. Train met de FietsFit oefeningen en stap soepel en opgewarmd op de fiets!

Bekijk de FietsFit oefeningen hier.

Veilig en met plezier blijven fietsen tot je 100e, dat is de ambitie van het programma Doortrappen. En daar kun je volgens ons niet vroeg genoeg mee beginnen! Met handige tips, leuke fietsactiviteiten en mooie fietsroutes biedt Doortrappen je praktische handvatten om zo lang, veilig én plezierig mogelijk te blijven fietsen. Kijk voor meer informatie over Doortrappen in Badhoevedorp op www.doortrappen.nl

Deel dit: