Bericht

Update werkgroep Verkeer van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp

Geplaatst op 2 december 2021, 15:00 uur
Illustration

Een groep actieve leden van de werkgroep Verkeer heeft de afgelopen tijd veel gedaan. Naast het schrijven van artikelen die HC Nieuws overneemt, hebben er diverse gesprekken plaats gevonden. De werkgroep ging achtereenvolgens in gesprek met raadsleden, dorpsgenoten en de wethouder voor Verkeer.

Eind oktober hield de werkgroep in het dorpshuis Badhoevedorp een presentatie voor zo’n 12 raadsleden en fractie-assistenten. Er waren vertegenwoordigers van vrijwel alle politieke partijen uit Haarlemmermeer, waaronder 3 raadsleden die ook zitting hebben in de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam. Kernvraag was of al het toekomstige verkeer door het dorp heen moet of er omheen?

Doel van deze bijeenkomst was om alle projecten in samenhang te bekijken. Wat voor effecten dit gaat geven op de leefbaarheid in en om Badhoevedorp. Conclusie van deze bijeenkomst was dat de raadsleden veel meer inzicht hebben gekregen in de uitdagingen die de verdichting de komende decennia gaat geven voor ons dorp. Er is uitgebreid gesproken over de Sloterweg in Amsterdam, de Sloterbrug, woningbouw in het dorp en alle verdichting met bedrijven rondom het dorp. Een beslissing over de Sloterbrug wordt een heel belangrijk besluit, maar het werd de raadsleden duidelijk dat er daarnaast nog meer belangrijke keuzes aankomen.

Een week later was een succesvolle dorpsavond waar dezelfde presentatie is gegeven aan zo’n 40 dorpsgenoten. Weer een week later had de werkgroep online overleg met wethouder Ruigrok van Verkeer. In een prettig en uitgebreid gesprek is nader kennis gemaakt en zijn diverse standpunten uitgewisseld. De werkgroep ziet het als een goed begin. Op hoofdlijnen en in algemene bewoordingen leek er overeenstemming. Voor details, definities en cijfers van verkeersbewegingen heeft de werkgroep echter nog veel vraagtekens. Het gesprek zal dus vervolgd moeten worden. 

Afgelopen week heeft de gemeenteraad op initiatief van dezelfde raadsleden een motie aangenomen die het college oproept om met alternatieve scenario’s te komen ten opzichte van de huidige plannen. Deze motie klinkt veelbelovend, maar laat net als de antwoorden van wethouder Ruigrok erg veel ruimte voor interpretatie.

Namens het college werd op de motie geantwoord door wethouder Sedee, die over de ontwikkeling van Badhoevedorp gaat. Zij gaf aan dat bij de evaluatie van Quatrebras in 2023 of later verder naar het verkeersvraagstuk gekeken zal worden. Dat vindt de Vereniging Dorpsraad veel te lang duren. Wij verwachten veel eerder inzicht in de juiste en complete cijfers en scenario’s, mede omdat er in ons dorp ook verkeersstromen gaan veranderen door het bebouwen van de oude A9.

Kortom, de werkgroep Verkeer heeft nog genoeg vragen en is momenteel aan het uitwerken hoe nu verder.

 

Deel dit:
1 reactie

Ruan de Haas

do 9 december 2021 20:27
Jammer dat mevrouw Sedee deze vertragingstactiek techniek toepast. In haar eigen dorp, Nieuw Vennep, kon ‘iets met bomen’ jaren geleden niet snel genoeg door gevoerd worden. Op eerdere uitnodigen om in B’dorp te komen kijken en ‘open te praten’ over toen vooral het groen ging ook al niet van harte.
W... lees meer