Bericht

Zorgen om waterbedeffect Sloterbrug

Geplaatst op 4 februari 2021, 19:19 uur

Als lid van de vereniging Dorpsraad Badhoevedorp wil ik graag uw aandacht vestigen op onderstaand artikel in HC nieuws van vorige week.

Ook wil ik graag laten weten dat met betrekking tot dit onderwerp, tot op heden vooral over ons is gesproken en niet met ons.

 ‘Verkeersplan Amsterdam snel terug naar tekentafel’

De Sloterbrug. Al heel lang wordt gesteggeld over een veilige oplossing voor het drukke verkeer. Maar wat er ook bedacht wordt: waar je links de pijn verzacht neemt die rechts toe. Het waterbedeffect. Het plan ‘Autoluw Sloten en Nieuw-Sloten' is daar een goed voorbeeld van.

Amsterdam is bezig de stad autoluwer te maken. Er ligt een Startnotitie op tafel hoe dit in Sloten en Nieuw-Sloten bewerkstelligd kan worden. Omdat het plan ook gevolgen heeft voor de verkeersstromen in Badhoevedorp en Nieuwe Meer heeft Haarlemmermeer meegedacht over oplossingen om de nadelige effecten in de gemeente tegen te gaan. Dat de Amsterdamse verkeersmaatregelen gevolgen hebben voor Badhoevedorp is onvermijdelijk.   

Artikel geschreven door Frans Witteman HC nieuws.

Voor het hele artikel zie link hieronder

Zie ook eerdere artikelen over sloterbrug van de VDB

 

Deel dit:
1 reactie

R. van den Oudenrijn

za 6 februari 2021 13:29
Ik stel voor van de bestaande brug een wandel- en fietsbrug te maken. Misschien dat dan eindelijk minder kinderen met de auto naar school worden gebracht. Of naar een school gaan dicht bij hun huis.