Bericht

Corona Nieuwsbrief

Geplaatst op 17 december 2020, 11:33 uur

Beste relatie van het dorpshuis,

“Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari opnieuw in lockdown.”
De krantenkoppen liegen er niet om. Een strenge lockdown, de strengste tot nu toe, dat is de realiteit.
En verder: “Blijf zo veel mogelijk thuis, ook tijdens de feestdagen. We weten dat dat een effectieve manier is om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Als we minder mensen ontmoeten, is er minder kans om anderen te besmetten en kan het coronavirus zich lastiger verspreiden.”
In dat licht is er door de directie van Maatvast, in overleg met de Gemeente Haarlemmermeer, besloten dat de dorpshuis-deuren op slot moeten. Alle georganiseerde activiteiten moeten we helaas weer annuleren, tot grote teleurstelling van onze bezoekers en vrijwilligers.
Er zijn uitzonderingen. Het bloedprikken op maandagochtend gaat door de komende weken. Ook de GGD houdt spreekuur en de bibliotheek is bezig om afhalen mogelijk te maken.

Toch blijft de komende periode donker voor veel mensen....en ook bij Maatvast brandt er geen licht.
Een bizarre werkelijkheid, als je het mij vraagt. We waren er namelijk echt klaar voor…
Er worden op dit moment verschillende initiatieven genomen om de verbinding te zoeken en mensen een hart onder de riem de steken. Ken jij nog iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Laat het ons dan alsjeblieft weten. Onze contactgegevens staan onderaan deze brief.

S T A Y S T R O N G

Op naar een heel gezond nieuwjaar!

Met vriendelijke groet,

Noor van Bussel – Sociaal Beheerder

Dorpshuis Badhoevedorp | Snelliuslaan 35 1171 CZ Badhoevedorp | 020-4490696
dorpshuis-badhoevedorp@maatvast.nl

Illustration
 
Deel dit: