Bericht

Raad stemt vóór evaluatie VSP - maar optie doortrekken Keizersweg blijft

Geplaatst op 12 juni 2020, 09:58 uur

De Raad heeft gisteravond een amendement op het VerkeerStructuurPlan (VSP) aangenomen. Hierdoor staat de optie van het doortrekken van de Keizersweg weer in het VSP, want anders klopt het niet met het bestemmingsplan.  Na oplevering van Quatrebras (2023-2024) komt er een evaluatie van de verkeerssituatie in het dorp, niet alleen rond de Keizersweg maar ook bij de Zeemanlaan. Dan moet niet alleen naar verkeersmodellen worden gekeken, maar ook naar de beleving van bewoners. Dat is beter dan zoals nu gebeurt, maar nog geen integrale afweging zoals zou moeten met een vooruitziende visie.

Want helaas staat niét in het amendement dat er behalve naar autoverkeer, ook naar fiets- en wandelverkeer moet worden gekeken en naar de gevolgen voor het park. Want iedereen die zelf even ter plekke is geweest, ziet dat doortrekken van de Keizersweg gewoon niet past. Dat moet allemaal wel in samenhang worden afgewogen, ook ten aanzien van een verkeersveilige inrichting van de Fuchsiastraat. 

Voor Christen-Unie SGP, EenHaarlemmermeer, Forza, GroenLinks en SRH was de optie Keizersweg reden om tegen het amendement te stemmen. PvdA stemde wel voor maar gaf een stemverklaring over de onwenselijkheid van de optie doortrekken Keizersweg. CDA, D66, GezondHaarlemmermeer, HAP en VVD stemden voor het amendement.

Amendement zie foto's en bijlage onder de foto's
Link naar stemming volgt

Deel dit: