Bericht

Doortrekken Keizersweg doet meer kwaad dan goed

Geplaatst op 10 juni 2020, 00:00 uur

Doortrekken van de Keizersweg over het Anemoonpad naar de Sleutelbloemstraat betekent dat de groene noordelijke rand van het park verandert in een weg voor auto's, dat fiets-en wandelpaden verdwijnen en een stuk vijver wordt gedempt. Want ruimte is er niet, zoals op bijgevoegde plaatjes te zien is.

En de verkeersoverlast van de bewoners van de Fuchsiastraat wordt met het doortrekken van deze oostwestverbinding niet opgelost. Hopelijk wordt de noordzuidverbinding Oleanderlaan richting Schipholweg versneld aangelegd. Dat zal aanzienlijk schelen, al zullen mogelijk nog andere oplossingen moeten worden gezocht voor de veranderingen van de andere noordzuidverbindingen (Kamerlingh Onneslaan niet doorgetrokken, geen linksaffer Sloterweg).

In 2015 en 2016 wisten bewoners van de Azaleaflat met 250 handtekeningen van omwonenden de toenmalige wethouder dan ook te overtuigen tot uitstel. Liefst afstel, zoals hij zei. Daarom is het Definitief Ontwerp zónder doorgetrokken weg. Maar de optie "doortrekken" staat nu eenmaal in het bestemmingsplan. En moet dus ook in het Verkeersstructuurplan als mogelijkheid zijn opgenomen.

Bij een toekomstige evaluatie van die mogelijkheid moeten dan wel álle belangen worden afgewogen. Van bewoners van de woningen aan de Fuchsiastraat, van de bewoners van de Sleutelbloemstraat, van de aanliggende flat aan de Azalealaan en van achterliggende straten en seniorenflats. 

 

Maar ook de belangen de fietsende schoolkinderen die hun vrije fietsroute kwijtraken, ouderen uit de buurt die het park moeilijker bereiken en natuurlijk de gebruikers van het park, die nóg minder te wandelen zouden hebben. Het gaat niet alleen om de leefbaarheid van de directe omgeving. Park Quatrebras is de groene wandelvoorziening voor een groot deel van het dorp, nu en in de toekomst. 

 

Deel dit:
Laatste 5 reacties Toon alle 6 reacties

Ineke Ebbers

di 9 juni 2020 15:26
En het is tijdelijk, die overlast.

Caroline Langedijk

wo 10 juni 2020 22:57
Ongelooflijk slecht plan. De infrastructuur voor de nieuwe wijk klopt van geen kanten. De Oleanderlaan had allang aangesloten moeten zijn op de Robert Koch/Schipholweg. Niet gebeurd ivm bouwverkeer dat de weg weer kapot zou maken, onzin, dit verkeer zou in het plan via Lijnden lopen toch?
En dan nu de... lees meer

R. van den Oudenrijn

do 11 juni 2020 11:42
Slecht plan. Niet nog meer van het restje park en vijver opofferen voor de heilige koe, de auto, die in Badhoevedorp toch al veel te veel domineert.

Harry de Bruijn

do 11 juni 2020 23:23

Ik wil nogmaals reageren. Het amendement van het CDA wil ik ten stelligste afraden. Een soort nieuwe A9, dan geheten Keizersweg, aan te leggen veronachtzaamt het feit dat in de nabije toekomst de Oleanderlaan wordt doorgetrokken richting Schipholweg. De fundamenten van de brug zijn al gelegd. Met and...

lees meer

Jacqueline van Heteren

vr 12 juni 2020 20:39
Er zijn al zó veel inwoners tegen dit onzalige plan en ook al zo lang, sinds 2015 al te lezen. Waarom wordt er niet naar de bewoners geluisterd. Het is een heerlijke wandelplaats, laat dit zo!!!