Bericht

Luchtvaart buitengaats faciliteren om binnenland leefbaar te houden!

Geplaatst op 5 juni 2020, 15:33 uur

CBS cijfers, RIVM rapporten over luchterontreiniging en geluidoverlast, grondgeluid dat niet wordt geregistreerd maar wel aanwezig is en een luchtvaartnota die doodleuk een groei van 1 a 1,5% per jaar acceptabel acht tot 800.000 vluchten in 2050 op bestaande locaties. 

De minister zegt dat als het bedrijfsleven andere ideen heeft zij zich daar rekenschap van zal geven. Enigszins hypocriet omdat wij burgers van Nederland grootaandeelhouder zijn van Schiphol en Schiphol Area Development Company (SADC). Wij allen kunnen blijkbaar miljarden beschikbaar stellen in slechte tijden (Corona) maar zijn niet in staat om op lange termijn een ander sluipend virus (luchtverontreiniging, geluidoverlast, verstening) in goede banen te leiden terwijl er wel degelijk op lange termijn opties zijn om serieus in overweging te nemen, om in de toekomst ruimte te bieden aan vele nieuwe woningen in een vriendelijk leefbaar land met respect voor natuur en milieu; de luchtvaart buitengaats.

Het slechte alternatief is te laat actie ondernemen of erger alles bij elkaar te proppen met nog meer overlast. Er wordt dan onnodig geld verspild en gaat ten koste van de gezondheid nu en in de toekomst van land en bewoners.

Zie bijlage.

Illustration
 
Documenten
Deel dit:
Afzender