Bericht

Extra aandacht voor ondervoeding bij ouderen

Geplaatst op 1 april 2020, 13:09 uur

In deze tijden is het extra belangrijk om te zien naar elkaar en vooral naar kwetsbare ouderen. Dit is ook nodig vanwege het risico op ondervoeding. Ondervoeding betekent dat iemand een tekort aan energie en andere voedingsstoffen heeft. Dat kan komen doordat de eetlust verminderd is of omdat er minder goed gezorgd kan worden voor maaltijden. Dit kan nu soms echt een uitdaging zijn! Samen eten bij familie of op een dagbesteding is weggevallen, boodschappen doen is lastiger of wordt vermeden. Ondervoeding kán te merken zijn aan een lager wordend gewicht, maar ook vaak aan vermoeidheid en/of spierzwakte.

Het is nu juist belangrijk is dat de weerstand optimaal is. Daarvoor is aandacht nodig voor het behoud van een goede voedingstoestand. Diëtisten Verenigingen roepen daarom iedereen in de thuiszorg, bij huisartspraktijken, de ouderenzorg en mantelzorgers op om expliciet aandacht te hebben voor de voedingstoestand van de ouderen.

Help zelf ook mee! Wees extra alert en vraag wat vaker aan je buren, vader/moeder, tante/oom, opa of oma hoe het met hun eetlust gaat en of ze nog wel goed eten. Of herken jij jezelf in dit verhaal? Twijfel je of wil je overleggen? Schakel dan hulp in !

Wij (De Dieetpraktijk) staan vrijblijvend voor je klaar om vragen te beantwoorden indien er zorgen zijn over jezelf of over iemand in je omgeving. Bel dus gerust!

We kunnen adviseren, tips geven en/of nodige zorg regelen.

Bel 06-13379381 of mail info@dedieetpraktijk.nl

 

 

 

Deel dit: