Bericht

Winterrust

Geplaatst op 5 december 2019, 00:00 uur

Je zou verwachten dat er, aan de vooravond van de winter, niets gebeurt op het complex van de moestuinen in Badhoevedorp. De tuinen zijn winterklaar gemaakt, de natuur is in rust en de moestuiniers zijn gericht op het vieren van Sinterklaas. Daarna richten zij zich op een ander groen project, de kerstboom.  Van activiteiten in de moestuin lijkt voorlopig geen sprake.

Toch zal het de oplettende voorbijganger van het moestuinenterrein zijn opgevallen dat er wel degelijk activiteit is. Kinderen, onderwijzers en ouders van de Plesmanschool hebben bijvoorbeeld 900 tulpenbollen geplant. Ook staan er sinds kort twee bomen bij de ingang van de tuinen aan de Pa Verkuyllaan.

Het resultaat van de meest opvallende activiteit is echter in de avond te zien. Op het middenterrein van het complex, in de ruimte van de pergola, staat een enorme paal met daar bovenop een ster. Als het donker is, dan straalt de ster met allerlei kleine sterretjes een vriendelijk licht uit over de percelen. Het licht lijkt zich te verspreiden, want de pas geplante bomen zijn inmiddels ook van lampjes voorzien. Eén van de winterwonderen is natuurlijk waar die verlichting haar elektra vandaan haalt, want ik kan mij niet herinneren dat er allerlei stroomkabels onder de moestuinen gelegd zijn.

Activiteiten genoeg dus in de A9 moestuinen van Badhoevedorp. Dorpelingen vragen zich af wat ze nog meer kunnen verwachten op dat terrein. Misschien dat er voor de Kerst van 2019 een heuse levende kerststal te bewonderen valt met een echte ezel, os en schapen. De kinderboerderij is immers niet ver weg. Waarschijnlijk wordt er nu al gezocht naar aanstaande ouders die hun pasgeborene tegen die tijd twee weken willen afstaan. Het zou ook zomaar kunnen dat er rond Oud en Nieuw aan het einde van 2019 een echte vuurwerklanceerbasis wordt aangelegd waarvan er zulke mooie pijlen worden afgeschoten dat vliegtuigen een extra rondje over Badhoevedorp vliegen om maar niets te hoeven missen. Of zou er in de koude februarimaand van 2020 een heus miniatuur ijsbaantje komen met een heuse koek en zopie kraam en spannende korte baan wedstrijden?

Er is helemaal geen rust in de winter op de moestuinen.

Illustration
Een deel van de 900 tulpenbollen
Deel dit: