Bericht

Schipholwatch; actiegroep tegen uitbreiding van Schiphol

Geplaatst op 13 november 2019, 10:43 uur

Over SchipholWatch
SchipholWatch is een actiegroep van omwonenden in Amstelveen en Aalsmeer tegen de verdere groei van de luchthaven op de huidige locatie.

Op de site van https://schipholwatch.nl/ vind U allerlei initiatief en informatie tegen uitbreiding Schiphol.

Onder andere een petitie; https://petities.nl/petitions/nee-tegen-groei-van-schiphol

De petitie is algemeen gesteld en verdient in mijn ogen ondertekening om tijdig een grens te trekken om onomkoombaar maatregelen te voorkomen zoals nu door bij stikstof, Pfas en CO2. Maatregelen poltsklap achteraf die velen schaden omdat men niet heeft geanticipeerd.

Als ik lees dat waterstoffluoride (een Pfas) ook wordt gebruikt als oplosmiddel van oxiden aan de oppervlakte van vliegtuigturbineonderdelen (voornamelijk nikkel-chroom, NiCr) om onder andere daarmee de kwaliteit van latere soldeerprocessen te verbeteren of coatings te strippen denk ik; 0,1 microgram per kilo (micro is één miljoenste) is zo weinig dat die grens met het minste of geringste wordt bereikt. 500.000 vliegbewegingen x 1 gram Pfas zou dus best eens 5000 miljard kilo’s, circa 3 miljard kubiek meter grond per jaar kunnen vervuilen? Zelfs als het veel minder zou zijn dan nog is de vervuiling na jaren groot!

Kortom omdat de gezondheid van de leefomgeving vanwege geluidoverlast, luchtvervuiling, de ongebreideld CO2 uitstoot en nu ook wellicht nog eens extra milieuvervuiling met Pfas onder druk staat, lijkt mij verdere uitbreiding van Schiphol sowieso de kwaliteit van de leefomgeving niet ten goede komt.

Het wordt hoog tijd dat er prioriteiten worden gesteld binnen de huidige capaciteit die al overmatig veel overlast veroorzaakt, wellicht zelfs ernstiger dan gedacht.

 

Deel dit:
Afzender