Bericht

Nieuwskrant dorpshuis Badhoevedorp - April 2019

Geplaatst op 4 april 2019, 13:12 uur

Met het vooruitzetten van de klok is de lente officieel begonnen.
De dagen worden langer en de kracht van de zon word sterker. Dit heeft natuurlijk zijn effect op de natuur de planten en bomen gaan groeien en de dieren komen uit hun winterslaap. Er worden al volop lammetjes geboren en vogels maken elkaar het hof. In de maandelijkse vogel rubriek wordt hier verder op doorgegaan.
Een veel gebruikte weerspreuk is dat “april doet wat ie wil” waarmee gedoeld wordt op het feit dat er in april vele soorten weer mogelijk zijn.
En op 1 april kun je door de media of mensen in je omgeving flink voor de gek gehouden worden. Deze geslaagde grap is van een hele lange tijd geleden. In die tijd betaalde men nog kijk en luistergeld. Er was aangekondigd dat er een grote landelijke actie zou zijn om de zogenaamde ‘zwartkijkers’ op te sporen door met een speciale scanner door de straten te rijden. Maar als je je tv in aluminiumfolie zou wikkelen zou de scanner niet werken. Het schijnt dat de aluminium folie vrij snel na dit bericht overal uitverkocht was.
Pasen valt dit jaar op 21 en 22 april en dan mogen er weer paaseieren gezocht worden.
Op 22 april is er een Paasbrunch in samenwerking met de Rotary.
Op 27 april is het koningsdag en kunnen we door heel het land genieten van de feesten en vrijmarkten.
En natuurlijk zijn er ook deze maand tal van leuke activiteiten in het dorpshuis en welke dat zijn kunt u lezen in het krantje.

Ik zou zeggen “Tot in het Dorpshuis”

Vriendelijke groet team dorpshuis Badhoevedorp

Deel dit: