Bericht

Geen boomplantdag in Badhoevedorp...

Geplaatst op 13 maart 2019, 17:31 uur

Onderstaand verhaaltje is ingezonden door een bewoner van Badhoevedorp naar aanleiding van de kap van de zomereiken op het ANWB-terrein. Inmiddels zijn ze gekapt...

Hallo Badhoevedorp,

Mijn naam is Zomereik. Ik ben eik nummer 20, ik sta aan de ingang van het voormalige ANWB-terrein. Ik heb in de loop van de jaren heel wat kreukelauto’s voorbij zien komen. Ik sta daar niet alleen, wij staan met 36 familieleden aan de Robert Kochstraat.. Als je het dorp inkomt vanaf de westkant, zie je ons staan. Trots en statig.

Nu hebben wij via onze wortelkanalen vernomen dat we omgekapt worden. Wat een vreselijk woord is dat zeg! Wij wisten dat niet, wij zijn net wakker uit onze winterslaap. Mijn familie en ik zijn daar heel erg van geschrokken.

Juist nu aan het begin van een nieuw bladerseizoen: dan trekken wijn ons groene zomerkleed weer aan. Onze CO2 kanaaltjes gaan dan wijd open staan, want dat vinden wij lekker spul. Het fijnstof gaat ook op ons blad zitten, maar ja dat heb je als je zo groot bent. Het oude spreekwoord: hoge bomen vangen veel stof.

Dat geldt zeker voor Badhoevedorp. Ruim 50 jaar staan we daar netjes op een rij. Samen vormen wij een groene long. Wij staan lekker in het gras  bij de sloot.

Help ons laat ons staan! Een tekening kun je aanpassen. Een kapvergunning laten vervallen. Dus medebewoners van Badhoevedorp PROTESTEER!

Was getekend Quercus Robur – de Zomereik

 

 

Illustration
Zomereik
Deel dit: