Bericht

Ciska Spikker spreekt in bij Raad over bestemmingsplan Schuilhoeve

Geplaatst op 5 november 2018, 12:17 uur

B&W doet opnieuw een raadsvoorstel om het bestemmingsplan Schuilhoeve vast te stellen.

https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/bestemmingsplannen#Schuilhoeve

Op de site is 22 Mb te downloaden met het voorstel van dr. Derk Reneman en Adam Elzakalai.

Op het voorstel is nogal wat kritiek geuit omdat de leefomgeving is deze hoek van Badhoevedorp vanwege geluid- stank- en fijnstofoverlast toch niet de meest aangewezen plek is om ruim 700 nieuwe woningen, voornamelijk eensgezinswoningen met en tuintje te realiseren. Temeer omdat uitbreiding van Schiphol misschien aanstaande is, en startende vliegtuigen echt niet voor minder overlast gaan zorgen. En worden alle mooie voornemens om Badhoevedorp groener te maken na de kaalslag van de afgelopen jaren en die nog komt niet nagekomen. Het kost teveel, de woningnood is hoog en Badhoevdorpers zijn toch gelukkige mensen die hun huis duur kunnen verkopen, waarom mogen mensen dan niet de vrije keuze maken om in Schuilhoeve te gaan wonen? Bovendien wordt nieuwe bewoners gevraagd een kettingbeding te tekenen dat ze op de hoogte zijn van geluid- stank- en fijnstofoverlast wat ze op last van een forse dwangsom wel moet worden doorgegeven aan mensen die na hen komen. Het kettingbeding ontneemt je niet het recht om te klagen maar maakt je klacht niet geloofwaardig want je was toch op de hoogte van de omstandigheden?

Het bestemmingsplan Schuilhoeve zal waarschijnlijk ongewijzigd worden aangenomen en geeft de projectontwikkelaars AM en Bohemen de komende 20 jaar (20 = dhr. Reneman) het plan te realiseren.

Ciska Spikker geeft met haar inspreken de Raad in Hoofddorp argumenten om het plan te wiijzigen!

Lees haar bijdrage in de bijlage!

Wie is Ciska Spikker;

https://www.vlieghinder.nl/nieuws/artikel/ciska-spikker-gekozen-als-clustervertegenwoordiger-omgevingsraad-schiphol

Ciska Spikker gekozen als clustervertegenwoordiger Omgevingsraad Schiphol

BADHOEVEDORP - De Omgevingsraad Schiphol (ORS) werd donderdag 29 januari 2015 officieel geïnstalleerd door staatssecretaris Mansveld. De ORS is het podium waar alle vraagstukken, belangen en partijen rond de ontwikkeling van Schiphol en omgeving bij elkaar komen. Etc.

Deel dit:
Afzender