Bericht

Nu is het moment om te bepalen hoe ons dorp eruit komt te zien

Geplaatst op 25 september 2018, 11:29 uur

Beste mede-Badhoevedorpers,

De plannen voor het nieuwe Centrum en het zogenaamde Groene Lint door Badhoevedorp na het verdwijnen van de A9 zijn gereed. Ze zijn te vinden op de volgende Gemeentelijke pagina’s:  https://haarlemmermeergemeente.nl/file/13546/downloaden https://haarlemmermeergemeente.nl/badhoevedorp/wat-vind-jij-van-het-ontwerp-voor-het-centrumgebied

Zeer uitgebreide plannen met veel mooie schetsen en sfeerfotografie. Echter wij vinden ze nog te weinig concreet. Het uiteindelijk ontwerp kan daardoor nog alle kanten opgaan.

Om ervoor te zorgen dat het juist voor ons als Bewoners de goede kant op gaat is het zaak op de huidige plannen te reageren! En wel nú … voor 30 september.

Het is belangrijk dat u massaal reageert, want wij hebben zo onze vraagtekens bij de plannen. Welke?

1. Krijgen we een dorpsplein? Of wordt het een stads boodschappencentrum.

2. Houden wij de sfeervolle jaren 30-stijl? Of wordt het nieuwbouw, strak en modern.

3. Wat verstaat de Gemeente onder het groene lint met waterpartij? Is het slechts een strookje gras langs een smal slootje.

4. Zijn de plannen logistiek goed doordacht? Of krijgen we verkeersknelpunten en parkeerproblemen.

5. Krijgen wij het beloofde groene dorp? Of wordt alles dichtgebouwd.

Belangrijke punten, die beeld en sfeerbepalend zullen zijn. Wij zien voldoende kansen om Badhoevedorp haar dorpse karakter en groene uitstraling te laten behouden en met de verdwijning van de A9 te verstevigen. Zaak dus om die eenmalige kans aan te grijpen. Reageer dus nu het kan! 

Overigens kan het zo zijn dat u de plannen zoals deze er nu liggen prima vindt. Laat ons dat ook vooral weten, want dan zit de Gemeente op de juiste weg naar een mooi en sfeervol Badhoevedorp.

Reageren op de plannen van de Gemeente kan door ons een mail te stureninfo@hallobadhoevedorp.nl 

Wij verzamelen namelijk de reacties en koppelen deze terug aan de Gemeente. Dan kunnen wij een vuist maken vanuit een brede achterban.

Uiteraard kunt u ook reageren via het antwoordformulier van de Gemeente, doe dat liefst na ons een mail met uw bevindingen te hebben gestuurd om te zorgen dat wij grip houden op alle reacties. Het formulier om te reageren naar de Gemeente vindt u op: https://haarlemmermeergemeente.nl/reactieformulier-centrum-ontwerp-badhoevedorp/formulier

Tot slot, houdt u de Facebook Pagina van onze Dorpsraad in de gaten. Daarop plaatsen wij informatie over de plannen, de vorderingen in het ontwerp en doen wij polls om uw mening te peilen: https://www.facebook.com/Vereniging-Dorpsraad-Badhoevedorp-1899377553629641/

Dank voor de moeite.

Illustration
 
Deel dit: