Bericht

Expositie Galerie Kunst 2001 'Comfortabel en kleurrijk'

Geplaatst op 21 augustus 2018, 12:17 uur

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp is van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 7 oktober een expositie te zien met schilderijen van Michael Burgers en de meubelserie ‘Van geen kanten’ van Jolanda Lanslots. Beide kunstenaars vallen op door het heldere en frisse kleurgebruik en de oorspronkelijkheid. De opening vindt plaats op zondag 2 september om 16.00 uur. Galerie Kunst 2001 is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Het brein achter BIMU-ART is Michael Burgers (Zoetermeer 1979). Hij ís BIMU-ART. Kenmerkend voor zijn werk zijn de frisse kleuren die van het doek afspatten. Alles is met de kwast geschilderd. Zijn werk is zeer toegankelijk. Iedereen ziet er wat anders in, maar iedere waarneming heeft zijn eigen waarheid. BIMU-ART geeft je iets om naar te kijken, waardoor er weer nieuwe inspiratie kan ontstaan.

Jolanda Lanslots, als theatervormgever afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht, heeft voor verschillende gezelschappen decors ontworpen. Vanaf 1999 is zij als vaste decorontwerper verbonden aan Opera Spanga. Naast haar werk als theatervormgever is zij in 2015 begonnen met het ontwerpen van de ZitSo meubels, Het doel is om een meubel te ontwikkelen dat op verschillende manieren is te gebruiken, waarbij gelet wordt op het zitcomfort. Het schommelen van de meubels zorgt ervoor dat de rug soepel blijft, waardoor de meubels ergonomisch aantrekkelijk zijn. De meubels worden niet in serie uitgebracht, maar op de persoon aangepast. Zo zijn alle meubels uniek, De Van-Geen-Kanten-lijn bestaat uit vier verschillende meubels, een kruk, een kruk met leuning, een kantelstoel en een schommelbank.

Het adres van het Dorpshuis Badhoevedorp is Snelliuslaan 35. Voor meer informatie over de tentoonstelling en het werk van de Galerie kan de website van Galerie Kunst 2001 worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl

Illustration
 
Deel dit: