Organisatie

Contactgroep Centrum Dorpsraad

Vereniging / club, Bewonersinitiatief

De Contactgroep Centrum van de Dorpsraad streeft naar samenwerking met de gemeente over de planontwikkelingen van het voorziene nieuwe winkel- en dorpscentrum van Badhoevedorp.


Met het welbevinden in het huidige centrumgebied van Badhoevedorp is het dramatisch gesteld. De revolutiebouw waaruit dit gebied is opgetrokken vormt een storende dissonant in dit van oorsprong prachtige lommerrijke dorp met singels en waterpartijen. Bovendien zijn er later nog ongelukkige toevoegingen gedaan, zoals het Albert Heijn-gebouw dat de uitstraling heeft van een fabriekshal.


Er ligt nu een éénmalige kans om hier corrigerend op te treden. Een kans hier weer een dorpse sfeer en karakter terug te brengen die past bij Badhoevedorp binnen de economische mogelijkheden die er zijn. Een gebied met kwaliteit en allure blijft ook interessant voor ondernemers. Het is derhalve in ieders belang hier een aantrekkelijk gebied te ontwikkelen waar het weer prettige toeven is waardoor ook weer meer loop in het gebied ontstaat. Iets waar je ook graag een afspraakje maakt, wat gaat eten of drinken met een gevarieerd horeca aanbod van restaurants en terrassen van niveau, ook in de avond.

Illustration
 
Deel dit: