Organisatie

Luchthaven Schiphol

Onderneming

Schiphol is een internationale luchthaven met zo'n 70 miljoen reizigers per jaar en meer dan 300 directe bestemmingen. Er werken ongeveer 65.000 mensen op de luchthaven, waarvan circa 3000 bij Schiphol Group. Schiphol Group is de organisatie die de luchthaven beheert, dus zorgt voor de infrastructuur, de gebouwen en natuurlijk dat passagiers & vliegtuigen veilig kunnen vliegen. We vallen onder de gemeente Haarlemmermeer.   


Een internationale luchthaven als buur heeft voor- en nadelen. Sommige inwoners van Badhoevedorp werken er of reizen misschien wel eens via Schiphol, maar je kunt ook last hebben van geluid of zorgen over het milieu. Het is niet eenvoudig, maar toch proberen we een betere balans te vinden hierin. Bijvoorbeeld door hogere havengelden te rekenen voor lawaaiige vliegtuigen, door steeds meer grondmaterieel op het platform te electrificeren zodat de emissies daar verminderen of door ons afval te verminderen of te hergebruiken.


Je verwacht het misschien niet direct, maar grond is een van onze grootste afvalstromen. Dat komt omdat er veel bouwwerkzaamheden zijn en omdat onze kleiige grond niet geschikt is voor bouw. Sinds een aantal jaar werken we ook aan een oplossing voor de PFAS-houdende grond die we op een aantal locaties op onze luchthaven tegenkomen. Die willen we graag zelf gaan reinigen met een speciale grondreinigingsinstallatie. We merken dat daar veel vragen en zorgen over zijn in Badhoevedorp. Daarom werken we met een team collega's van Schiphol aan het beantwoorden van de vragen en meer transparantie. Dat zijn o.a. Rozemijn, Annemarie, Katelijne, Berj, Doron, Karianne, Marco, Ben en Franciska. Met een account op Hallo Badhoevedorp hopen we jullie beter op de hoogte te kunnen houden hierover. Je vragen over pfas kun je stellen via pfasvragen@schiphol.nl


Met reizigersvragen kun je overigens bellen met 0900-0141 en met vragen over geluid/hinder kun je terecht bij BAS (bewonersaanspreekpunt Schiphol) via bezoekbas.nl. 

Illustration
 
Deel dit: