Nieuw bericht

Denk mee over het centrum!

geplaatst op 16 juli 2019, 00:00 uur, door Meeri van Haarlemmermeer

Nu de A9 is omgelegd is er ruimte voor de vernieuwing van het centrum met winkels, woningen en het dorpsplein. We vinden het heel belangrijk dat het nieuwe centrum een plek wordt waar alle bewoners en ondernemers van Badhoevedorp zich thuis voelen. Wat vind je belangrijk voor het nieuwe dorpsplein? Welke functies en sfeer moet het hebben en hoe moeten de gebouwen eromheen er qua stijl uit komen te zien? Denk mee via www.JouwBadhoevedorp.nl.

Denk mee!

We nodigen Badhoevedorpers uit om mee te denken over het nieuwe centrum. Je deelname is vrijwillig en alle antwoorden worden anoniem verwerkt. Nadat je bent ingeschreven op de website JouwBadhoevedorp.nl kun je tot en met 31 augustus meedenken over het nieuwe centrum. 

Wat doen we met jullie ideeën en stemmen?

De ideeën en stemmen verwerken we in een programma van eisen, dat naar het college van burgemeester en wethouders gaat. Daarna gaat de stedenbouwkundige en landschapsarchitect drie schetsontwerpen voor het dorpsplein en de openbare ruimte maken. Uiteindelijk kunnen de Badhoevedorpers na de zomer stemmen op deze schetsontwerpen. Vervolgens komt er dus een tweede ronde waarin we op JouwBadhoevedorp opnieuw input vragen. En daarna maken we een beeldkwaliteitsplan. Dit plan wordt dan gebruikt om de bouwplannen voor de nieuwbouw in het centrum aan te toetsen. Een samenvatting van de resultaten komt op deze website en op JouwBadhoevedorp.nl. 

Wat ligt vast en wat ligt niet vast?


In het stedenbouwkundig ontwerp (DSO) staan de stedenbouwkundige voorwaarden voor een nieuw, compact centrum met meerdere supermarkten rondom een dorpsplein. Er is ruimte voor winkels en horeca en boven de winkels komen woningen. In dit ontwerp is bijvoorbeeld al vastgesteld waar de gebouwen komen en hoe groot ze worden, maar hoe dit centrum eruit komt te zien moet nog worden bepaald. Het gaat dan om het ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte, zoals het nieuwe plein.

Hulp nodig?
 
Kom je er online niet uit of wil je liever met ons in gesprek? Bel dan naar 0900 - 1852 of kom op dinsdag 9 juli tussen 17:00 en 20:00 uur naar het dorpshuis, Snelliuslaan 35 . Dan helpen we je graag. 

Foto