Nieuw bericht

Vitaal Mantelzorgen bij De BOSgroep in samenwerking met zorgcentrum De Meerwende

geplaatst op 23 augustus 17, 00:00 uur, door De BOSgroep

De BOSgroep heeft in samenwerking met zorgcentrum de Meerwende een training ontwikkeld voor mantelzorgers. De BOSgroep is al jaren gespecialiseerd in het geven van training en coaching en heeft  uitgebreide ervaring in de geestelijke gezondheidzorg en medische psychologie. Hierdoor kunnen wij een hoogwaardige training aanbieden, gericht op de mantelzorger die dreigt uit te vallen door chronische overbelasting en onvoldoende zelfzorg. Veel mantelzorgers kunnen immers prima voor een ander zorgen, maar niet goed voor zichzelf!
Door meer zicht te krijgen op uw gedrag als mantelzorger en het toepassen van kleine veranderingen kunnen er grote effecten bereikt worden, waardoor u zich vitaler en energieker gaat voelen. Dit is uiteindelijk in het belang van zowel degene die u verzorgt als uzelf.

Wat zijn de doelen
Behoud van de draagkracht-draaglast balans, het verstevigen van de balans spanning-ontspanning, een gezondere coping en het vergroten van de veerkracht en een balans vinden tussen betrokkenheid en afstand.

Hoe gaan we dit bereiken
Tijdens vier wekelijkse groepsbijeenkomsten gaan we vaardigheden trainen waarbij steeds één thema centraal staat en er ruimte is om met andere mantelzorgers van gedachten te wisselen.
De werkwijze is oplossingsgericht, met praktische handvatten, oefeningen en ervaringen uit de groep.

Bijeenkomst 1:           spanning en ontspanning
Bijeenkomst 2:           leefstijl
Bijeenkomst 3:           de rol van de gedachten
Bijeenkomst 4:           communicatie.

Wanneer
Er start elke eerste maandagavond van de maand een groep vanaf 2 oktober 2017 om
19.00 uur tot 20.30 uur met minimaal 12 deelnemers per groep. Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn, starten we een maand later. De kosten zijn 150 euro per deelnemer en aanmelden is gewenst via info@debosgroep.nl, www.debosgroep.nl of 020-382923.

 

meer info: www.debosgroep.nl
Nog geen reacties