Activiteit

Zondagmiddagpodium - Paloina danst Rapsodie

zondag 3 december 2023 , 14:00 uur

Het Internationale dansensemble Paloina danst 'Rapsodie'.

Internationaal dansensemble Paloina verzorgt sinds haar oprichting in 1971 optredens met folkloristische dans en muziek. Het ensemble bestaat uit ongeveer vijfentwintig jonge dansers en danseressen en een intiem orkest van ongeveer zes muzikanten. Onder leiding van Lynda Hoekstra (dans) en Helene Egberts (muziek) laat Paloina een veelzijdig en uitgebreid repertoire zien. Zo dansen ze choreografi eën uit onder meer Hongarije, Turkije, Polen en natuurlijk Nederland.
Voor Rapsodie heeft Paloina nauw samengewerkt met de Hongaarse choreograaf Attila Tímár. Hij maakte de uitdagende choreografie Kalocsai táncok, die deze voorstelling in première zal gaan. Paloina is ontzettend trots en verheugd de nieuwe kleurrijke choreografi e te laten zien. Gekleed in traditionele kostuums geven de dansers en muzikanten hun publiek een zo authentiek mogelijke ervaring.
Het orkest speelt daarom vaak op traditionele instrumenten. Ook in de dans is veel aandacht voor authenticiteit en culturele diepgang. Palonia werkt dan ook samen met ervaren en deskundige (zo veel mogelijk lokale) choreografen. Niet alleen in Nederland brengt de
dansgroep voorstellingen ten tonelen, vanuit Amsterdam reizen de dansers de hele wereld over om Nederland te vertegenwoordigen op internationale folklore festivals. 

Kaartverkoop & toegang
Reserveren van uw kaarten à € 5,00 -inclusief een kopje koffie of thee- is aan te bevelen. Telefonisch en eventueel met vervoer door RegioRijder op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur via tel. 023 – 569 8873. Of stuur een e-mail vóór vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.

Bij het reserveren vragen we u om uw e-mailadres achter te laten. We nemen dan contact met u op als de voorstelling niet door mocht gaan. Dit wordt bovendien op de website vermeld. Gereserveerde kaarten dienen op de dag van de voorstelling voor 13.45 uur afgehaald te worden. Dit geldt niet voor bezoekers die met de RegioRijder komen.

NB: Kaartjes kunnen uitsluitend contant worden betaald.

Tip: Wilt u elke week bericht ontvangen over de komende voorstelling? Stuur dit verzoek dan per e-mail naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl

 

Locatie
dorpshuis Badhoevedorp
Kosten toelichting
€ 5,00 incl. kopje koffie of thee
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: