Activiteit

Zondagmiddagpodium - De Corte en Consorten

zondag 5 februari 2023 , 14:00 - 16:00 uur

Ernst de Corte is de zoon van Jules de Corte (1924-1996). Deze was musicus, tekstdichter en zanger, een ‘singer-songwriter’ van zijn tijd. Hij werd  vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Veertig jaar lang trad hij op voor radio en televisie, in theaters, in  kroegen en gevangenissen.
Zoon Ernst de Corte had enige tijd een moeizame relatie met zijn vader, maar net toen het contact zich verbeterde en Ernst de muziek van zijn  vader was gaan waarderen, overleed deze.
‘Speurend door de drieduizend liedjes die mijn vader schreef, heb ik hem beter leren kennen,’ vertelt Ernst, ‘en het is zonde om die liedjes te laten versloffen. Als je niet oppast, raakt het repertoire van mijn vader verdwenen en vergeten.’
Daarom treedt Ernst op in het land om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen. Hij selecteerde nummers die ook in deze tijd passen. In zijn concertreeks zingt en speelt Ernst een mix van vrolijk werk en verdiepend repertoire. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. 

Kaartverkoop & toegang
Reserveren van uw kaarten à € 5,00 -inclusief een kopje koffi e of thee- is aan te bevelen. Telefonisch en eventueel met vervoer door RegioRijder op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur via tel. 023 – 569 8873. Of stuur een e-mail vóór vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.
Bij het reserveren vragen we u om uw e-mailadres achter te laten. We nemen dan contact met u op als de voorstelling niet door mocht gaan. Dit wordt bovendien op de website vermeld. Gereserveerde kaarten dienen op de dag van de voorstelling voor 13.45 uur afgehaald te worden. Dit geldt niet voor bezoekers die met de RegioRijder komen.

NB: Kaartjes kunnen uitsluitend contant worden betaald.

Tip: Wilt u elke week bericht ontvangen over de komende voorstelling?
Stuur dit verzoek dan per e-mail naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl

contactpersoon: Friso Spring in 't Veld of bel met onze vrijwilligers van het Zondagmiddagpodium:
023 - 569 88 73 op vrijdag tussen 9:30 en 11:30 uur

Kosten toelichting
€ 5,00 incl. kopje koffie of thee
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: