Activiteit

VrijwilligersAcademie: Reanimatie + AED

dinsdag 31 mei 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Iedere week krijgen 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskansen voor het slachtoffer stijgen aanzienlijk wanneer er binnen 6 minuten gestart wordt met de reanimatie en er zo snel mogelijk een AED wordt ingezet.

In deze basiscursus leer je hoe je een hartstilstand herkent en hoe je goede hartmassage en mond-op-mond-beademing geeft. Ook wordt het gebruik van een AED geleerd. Verschillende scenario’s worden geoefend en er wordt stilgestaan bij bijzondere situaties, in het bijzonder het reanimeren tijdens de Corona pandemie.

Er wordt geoefend op reanimatiepoppen en met oefen-AED's. De cursus wordt Corona-proof gegeven: het COVID-protocol ‘Veilig trainen’ wordt gevolgd. Voorkennis is niet nodig. Leeftijd vanaf 16 jaar. Kleine groepen van maximaal 6 personen garanderen voldoende persoonlijke aandacht.

Bij voldoende resultaat ontvang je een Europees erkend certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad NRR. Met dit certificaat kan je je ook aanmelden als burgerhulpverlener bij het oproepnetwerk HartslagNu.

Trainer:
Mijn naam is Remco Smit, instructeur voor deze cursus. Via mijn eigen bedrijf meerEHBO geef ik onder andere deze reanimatiecursus. Ik vind het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen leren reanimeren en zich aanmelden als burgerhulpverlener. Omdat daarmee levens kunnen worden gered van moeders, vaders, opa’s, oma’s, vrienden en vriendinnen. Allemaal mensen die niet gemist mogen worden.

Doelgroep: Vrijwilligers en Vrijwilligerscoordinatoren in Haarlemmermeer
Deelname is kosteloos.
Na inschrijving ontvang je meer informatie.

Locatie: Dorpshuis, Badhoevedorp

Tijd: 19:00-22:00 uur

Aanmelden: https://www.haarlemmermeervoorelkaar.nl/cursusaanbod/3752

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema Gezondheid
omschrijving doelgroep Vrijwilligers in Haarlemmermeer Bij de VrijwilligersAcademie kunnen vrijwilligers in Haarlemmermeer veelal kosteloos trainingen en workshops volgen. Op deze manier wordt hun vaardigheden verbeterd welke zij weer in kunnen zetten tijdens hun vrijwilligerswerk en het is ook bedankje voor al hun inzet.

Deel dit: