Activiteit

OPROEP: We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de Reanimatiecursus AED

Tweewekelijks: elke Maandag, Woensdag, Donderdag , 18:00 - 21:30 uur
Illustration

Badhoevedorp en Lijnden HARTVEILIG

In het voorjaar van 2020 zijn er op 15 plaatsen in de buitenruimte in Badhoevedorp en Lijnden totaal 15 AED's (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst in groene afgesloten kasten. De lokaties zijn zo uitgekozen zodat de AED altijd snel opgehaald kan worden. De onderlnge afstand bedraagt 300 tot 400 meter.

AED's worden gebruikt om slachtoffers met een hartstilstand te reanimeren en worden ingezet door opgeleide vrijwilligers, de politie, ambulance-en brandweerpersoneel. Elke seconde telt!!

Om een AED te kunnen gebruiken moet je de cursus AED Reanimeren volgen: dit is een korte cursus van één avond van ca. 3,5 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het Dorpshuis Badhoevedorp en de Vluchthaven in Lijnden. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten. Je krijgt veel theoretish informatie en er wordt uitgebreid geoefend met de AED op een reanimatiepop. Enkele weken na afloop van de cursus ontvang je een officieel certificaat en kun je vanaf dat moment via SMS als burgerhulpverlener worden ingezet bij een hartcalamiteit in Badhoevedorp of Lijnden.

We zijn nog op zoek naar enthousiaste en gezonde (!) vrijwilligers die de AED Reanimatiecursus willen volgen en zich daarna beschikbaarstellen om via SMS opgeroepen te worden bij een hartcalamiteit in Badhoevedorp of Lijnden. Aanmelding doe je met een mail naar BadhoevedorpAEDveilig@outlook.com.

Zet in je mail alvast je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum en vermeldt evt. dagen dat je verhinderd bent in de komende maanden. We nemen daarna z.s.m. contact met je op!!

(Vrijwilligers die zich in het verleden al hebben opgegeven maar door de corona maatregelen de AED Reanimatiecursus nog niet hebben kunnen volgen hoeven zich niet opnieuw aan te melden! Zodra het weer mogelijk is (RIVM-voorschriften) worden de bijeenkomsten hervat. Uitnodigingen volgen dan).

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Eénmalig is deze startcursus GRATIS. De AED herhaling/opfriscursussen reanimatie (elke 2 jaar) dient men zelf te betalen.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 20 jaar
Thema Gezondheid
Datum do 6 oktober 2022

Gestart op ma 25 april 2022. Beëindigd do 1 december 2022

Maximum aantal deelnemers: 50
Deel dit:
1 reactie

Ruan de Haas

Mensen, doen hoor! Het is niet moeilijk, maar wel makkelijk.

Hoe meer mensen dit onder de knie hebben hoe meer van onze geliefden een hogere overlevingskans met kans op minder blijvende ernstige schade.

Daarnaast zijn het, ondanks het onderwerp heel gezellige en leerzame uurtjes
vr 28 januari 2022 22:14
Wil je reageren? Meld je dan aan.