Activiteit
Activiteit

Kunstexpositie Betaalbare Kunst 2001

elke Vrijdag, Zaterdag, Zondag , 13:00 - 16:00 uur
Illustration

In Galerie Kunst 2001 wordt van vrijdag 26 november t/m zondag 19 december 2021 de expositie Betaalbare Kunst georganiseerd. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 28 november om 16.00 uur. Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan en geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De exposanten zijn Petrus Griepink; keramiek, Evelien de Kruyf; glas(blaas)kunst, Joke Laan; schilderijen, Cees Smit; grafiek/tekeningen/schilderijen, Lidia Verschoor; schilderijtjes/papier maché, Martijn Weesing; grafiek/houtdruk, Anneke Westerbos; sieraden.

De expositie kan ook op afspraak worden bezocht.

De expositie Betaalbare Kunst is een jaarlijkse terugkerende traditie die bezoekers de kans biedt om misschien nog net voor de feestdagen een mooi en uniek cadeau aan te schaffen, misschien ook voor zichzelf. Betaalbaar maar blijvend waardevol. Kopers mogen tijdens Betaalbare Kunst hun aankoop meteen meenemen. Een deel van het verkoopbedrag komt ten goede aan het werk van Galerie Kunst 2001, een 100% vrijwilligersorganisatie die kunst laagdrempelig wil maken. Uniek is dat maar liefst zeven kunstenaars deelnemen aan deze expositie. Er is dus heel veel te zien is, te ‘kunst’ en te keur. Sommige exposanten zijn goede bekenden van de Galerie die al vaker hebben deelgenomen aan de bij het publiek zeer populaire expositie Betaalbare Kunst.

De Haarlemmermeerse kunstenaar Petrus Griepink is één van hen. In zijn huidige werk van porselein is onmiskenbaar zijn verleden terug te vinden als antiekrestaurateur voor wie nauwkeurigheid een eerste vereiste was. Het merendeel van zijn werk is met de hand opgebouwd uit tientallen laagjes porseleinklei die van te voren zijn ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1260 graden worden meegebakken. De niet eenvoudige materie heeft zijn eigen wetmatigheden en vraagt naast materiaalkennis en technische vaardigheid, ook een gezonde portie creativiteit en zin voor vormgeving om te kunnen komen tot een ‘eigen manier van werken’.

Martijn Weesing is beeldend kunstenaar en docent Natuur en Techniek aan de lerarenopleiding iPabo te Amsterdam. Hij maakt voornamelijk etsen en houtsneden. De uitgangspunten van zijn grafisch werk zijn de natuur, het landschap en dieren. Zijn grote inspiratiebron en voorbeeld is Hercules Segers, een kunstenaar die experimenteerde met steeds weer nieuwe etstechnieken. Hij was een pionier en een vernieuwer in zijn tijd. 

Evelien de Kruyf is opgeleid tot glas instrumentmaker (laboratorium glaswerk).Met dezelfde technieken én met creativiteit maakt ze ook kunst van glas. Sinds 2004 doet ze dat met veel plezier in haar Atelier in Vaassen Glasblazerij Vitrum Limax. Ze heeft zich gespecialiseerd in het insmelten van figuren in druppels en bollen. Ze kan een heel klein en fijn object maken wat dan door de bol of druppel beschermd wordt. Doordat ze dit geheel met water vult, lijkt het een massief geheel. 

Het leven van Lydia Verschoor staat helemaal in het teken van de kunst. Ze laat je binnen stappen in haar fantasiewereld van vormen en kleuren, wil je daar volop van laten meegenieten en laten mee dromen over een wereld vol kleur. Het doet haar veel plezier dat ze bezoekers van Galerie Kunst 2001 kennis kan laten maken met haar kunst.

Joke Laan, geboren te Haarlem is al vele jaren als verpleegkundige werkzaam binnen de gezondheidszorg. In 2012 raakte ze tijdens een expositie in De Hallen te Haarlem geïnspireerd door Isaac Israëls. Met name zijn manier van schilderen en zijn kleuren spraken haar aan.

Inmiddels is schilderen niet meer weg te denken uit haar leven en uitgegroeid tot een dagelijkse passie. Het alledaagse inspireert, zoals het strand, de zee en de fascinerende kleuren van de lucht. Maar ook het vrouwelijk lichaam, met al haar rondingen ziet ze als een onuitputtelijke inspiratiebron. Haar voorkeur ligt bij olieverf op doek.

Cees Smit (Edam, 1957) woont in Amsterdam en werkt in Holysloot. Hij maakt grafiek, hoofdzakelijk etsen, maar ook lino’s, sjabloondrukken, materiaaldrukken en hij combineert deze technieken in zijn werk. Hij bindt zijn werk vaak in boeken in kleine oplagen en hij schrijft gedichten bij zijn werk. Hij werkt aan series met thema’s rond het landschap en de herinnering. Landschappen activeren het geheugen maar leiden het ook vaak om de tuin: vormen landschappen de herinnering, of juist andersom?.

Anneke Westerbos maakt kleine kunststukjes waarmee de koper zich als drager van haar sieraden kan onderscheiden. Glas is haar favoriete materiaal. Ze vindt het een fascinerend product: hard en toch kwetsbaar, de schittering is altijd anders en daardoor des te verrassend. De componenten zijn puur en simpel. De sieraden die ze maakt met de glaskralen zijn altijd uniek. Bij normaal gebruik kan een glazen sieraad, door de manier waarop het wordt geproduceerd, jaren mee (maar het is niet bestand tegen vallen).

Huidige coronamaatregelen (onder voorbehoud van wijzigingen): Voor de toegang tot de tentoonstelling en de opening is een geldige coronapas (QR-code op smartphone of papier) verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht in het Dorpshuis van Badhoevedorp.

Voor meer informatie over de exposerende kunstenaars en Galerie Kunst 2001 kan de website worden geraadpleegd: www.galeriekunst2001.nl. 

Kosten
Gratis

Gestart op vr 26 november 2021. Eindigt zo 19 december 2021
Documenten