Activiteit

Presentatie: Wachtwoord beheer.

dinsdag 14 september 2021 , 13:30 - 15:30 uur

De vrijwilligers van de interessegroep HCC!seniorenacademie willen senioren bij startersproblemen helpen met gerichte informatie en trainingen. Ook degenen die al enigszins vertrouwd zijn met automatisering kunnen worden geholpen hun kennis uit te breiden.

Bijna iedere 2e dinsdag van de maand geven de vrijwilligers een presentatie over een digitaal onderwerp.
Tot aan het einde van dit jaar staan de volgende activiteiten gepland in het dorpshuis te Badhoevedorp.

dinsdag 14 september - Wachtwoord beheer.
dinsdag 12 oktober - Internet buitenshuis.
dinsdag 9 november - Windows 11.
dinsdag 14 december - Herhaling / vrij onderwerp/ geen bijeenkomst.

De bijeenkomsten zijn van 13.30 - 15.30 uur.

Voor de maand september is het onderwerp: Wachtwoord beheer.

Wij verzuipen letterlijk in de enorme hoeveelheid gebruikersnamen en wachtwoorden die wij moeten onthouden. Tevens dienen wachtwoorden meestal te voldoen aan een aantal eisen (hoofd- en kleine letters; cijfers en speciale tekens; 8-13 tekens) en regelmatig te worden gewijzigd. Te veel dezelfde wachtwoorden gebruiken is niet veilig; te veel verschillende valt domweg niet te onthouden.


Kortom: te veel voor een normaal menselijk brein. Dus is het gebruik van een goede wachtwoordmanager absoluut aan te raden.
Hoe werkt een wachtwoordmanager? Een wachtwoordmanager is een programma dat je moet vergelijken met een kluis. In deze kluis bewaar je de wachtwoorden. Deze kluis wordt beveiligd met één wachtwoord (een zogenaamd hoofdwachtwoord). Dit is het enige
wachtwoord dat je moet onthouden.


Wij behandelen KeePass en LastPass maar er zijn ook andere zoals Dashlane, Keeper, 1Password en Roboform. Alleen doen ze allemaal sommige dingen net even iets anders.

Naast de besproken wachtwoordmanagers KeesPass en LastPass is er recentelijk een nieuwkomer verschenen en wel de gratis wachtwoordmanager Bitwarden. Dit is een populair en snel groeiend opensource alternatief dat niet ongenoemd mag blijven.

Voor meer informatie of lidmaatschap kunt u contact opnemen via de website of een email sturen aan de heer Adriaan Stut.

Locatie
Dorpshuis Badhoevedorp
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Ook voor niet leden toegankelijk. De eerste maal gratis, daarna € 5,00 of inschijven als lid.
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Computer en Informatie.
Illustration
 
Deel dit: